Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 30-Σεπ-2022 13:32

  ΒοfA: "Ούτε αξιόπιστες, ούτε συντονισμένες" οι παρεμβάσεις των κεντρικών τραπεζών

  Wall: Η BofA προειδοποιεί ότι έρχεται αύξηση επιτοκίων και ενδεχόμενη “επώδυνη” διόρθωση κατά 15%
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι παρεμβάσεις από την Bank of England και την Bank of Japan βοήθησαν στο να ηρεμήσουν οι αγορές αλλά δεν είναι ακόμη "ούτε αξιόπιστες, ούτε συντονισμένες" τονίζει σε μία ενημέρωση προς τους πελάτες της η Bank of America, συμφωνα με το Reuters.

  Οι αναλυτές της BofA τόνισαν ακόμη πως ο δείκτης 'Bull & Bear', ο οποίος ακολουθεί την τάση των αγορών παραμένει ακόμη στο "υπερβολικά bearish" επίπεδο.

  Με την αύξηση του κοστους του κυβερνητικού δανεισμού και παρά τις επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες, σε ένα περιβάλλον υψηλού πληθωρισμού, οι επενδυτές έχουν εγκαταλείψει τα περιουσιακά στοιχεία υψηλού κινδύνου τις τελευταίες εβδομάδες, λόγω της αυξανόμενης πιθανότητας μιας παγκόσμιας ύφεσης.

  Ωστόσο, τα μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια κατέγραψαν εισροές 7,6 δισ. δολαρίων την εβδομάδα έως την Τετάρτη, ενώ οι εβδομαδιαίες εκροές από τα ομόλογα ανήλθαν σε 13,7 δισ. δολάρια, ανέφερε η BofA, επικαλούμενη στοιχεία του EPFR.

  Ο χρυσός σημείωσε εκροές συνολικού ύψους 1,4 δισ. δολαρίων, στην 14η συνεχόμενη εβδομάδα πτώσης και το μεγαλύτερο συνεχόμενο σερί από τον Ιανουάριο του 2014.

  Οι πωλήσεις μετοχών του Ηνωμένου Βασιλείου βρίσκονται σε τροχιά για το χειρότερο έτος όλων των εποχών, δήλωσε η BofA.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ