Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 30-Σεπ-2022 11:59

  Ουκρανία: Η Ρωσία κατασκευάζει κατασκοπευτικά drones με γερμανικά και ιαπωνικά εξαρτήματα

  28917606
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ένα ρωσικό κατασκοπευτικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος, το οποίο έχει χαρακτηριστεί από το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας ως "σχεδόν αόρατο", αποτελείται από εξαρτήματα από τη Γερμανία, την Ιαπωνία και την Κίνα, σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο ενημέρωσης, που συνέταξε το ουκρανικό Υπουργείο Άμυνας.

  Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος Kartograph που χρησιμοποιεί ο ρωσικός στρατός μπορεί να πετάξει σε μεγάλα ύψη έως και 5.000 μέτρα, γεγονός που το καθιστά εκτός εμβέλειας των φορητών αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων, σύμφωνα με το έγγραφο.

  Οι αναλυτές του υπουργείου διαπίστωσαν ότι περιλάμβανε ξένα εξαρτήματα που "μπορούν να αγοραστούν ελεύθερα", όπως έναν κινητήρα από τη Γερμανία, έναν αναφλεκτήρα από την Ιαπωνία και έναν μικροεπεξεργαστή στις κάμερες κατασκευασμένο στην Κίνα.

  Το έγγραφο, το οποίο είδαν οι Times του Λονδίνου, ανέφερε ότι πρέπει να θεσπιστούν αυστηρότερα μέτρα από τις χώρες για να αποτραπεί η μεταφορά αγαθών και τεχνολογιών διπλής χρήσης στη Ρωσία.

  Πηγή: The Times

  Εξοπλισμένο με μια κάμερα με 12 φακούς, το μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) Kartograph έχει σχεδιαστεί για να εκτελεί αναγνωριστικές αποστολές και να δημιουργεί χάρτες του εδάφους.

  Το αεροσκάφος πιστεύεται ότι χρησιμοποιήθηκε κοντά στα ρωσικά μέτωπα για να εκτιμήσει την κατάσταση στο έδαφος και τη θέση του ουκρανικού εξοπλισμού. Θεωρούταν άκρως απόρρητο μέχρι που εντοπίστηκε πρόσφατα στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία. Τουλάχιστον οκτώ από αυτά έχουν είτε καταστραφεί είτε εισέλθει σε ουκρανικά χέρια από την εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου, σύμφωνα με στοιχεία της ιστοσελίδας Oryx που καταγράφει τις ρωσικές απώλειες.

  Η καταστροφή τους έχει αποδειχθεί δύσκολο έργο για τις ουκρανικές δυνάμεις, με το έγγραφο να αναφέρει: "Το UAV είναι σε θέση να εκτελεί καθήκοντα πτήσης σε μεγάλα ύψη, έως και 5.000 μέτρα, και, ως εκ τούτου, είναι οπτικά αόρατο και εκτός εμβέλειας των φορητών αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων". Τα ουκρανικά στρατεύματα έπρεπε να περιμένουν μέχρι να πετάξει πιο κοντά στο έδαφος για να το στοχεύσουν.

  Μια ουκρανική αμυντική πηγή δήλωσε ότι το μη επανδρωμένο αεροσκάφος θα μπορούσε να εντοπιστεί από εξειδικευμένα συστήματα καταπολέμησης μη επανδρωμένων αεροσκαφών που χρησιμοποιούν ραντάρ και ανιχνευτές απόστασης λέιζερ.

  Ο Justin Crump, αναλυτής της εταιρείας συμβούλων κινδύνου Sibylline, δήλωσε ότι η Ρωσία είχε αυξήσει σταθερά τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη σύγκρουση και ότι τα μικρά, εμπορικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη είχαν αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματικά.

  Είπε ότι το γεγονός ότι χρησιμοποιούσαν εμπορικά εξαρτήματα από το ράφι επέτρεψε την κατασκευή ρωσικού εξοπλισμού αποφεύγοντας παράλληλα τις κυρώσεις.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ