Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 30-Σεπ-2022 11:31

  Οι ολλανδικές αρχές ακύρωσαν την άδεια εξαγωγής της εταιρείας που εκμεταλλεύεται τον TurkStream

  189822124_m
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι ολλανδικές αρχές ανακάλεσαν την άδεια εξαγωγής της εταιρείας που εκμεταλλεύεται τον αγωγό φυσικού αερίου TurkStream από τη Ρωσία στην Τουρκία, ανακοίνωσε η εταιρεία, η οποία εδρεύει στην Ολλανδία.

  Η South Stream Transport σημείωσε, ωστόσο, ότι η ροή φυσικού αερίου θα συνεχιστεί καθώς υποβάλλει αίτηση για νέα άδεια, ανέφερε το Reuters, επικαλούμενο την εταιρεία. Η ανάκληση της άδειας προκλήθηκε από νέες κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας.

  "Κατά τη διάρκεια του 2022, η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε περιοδικά πρόσθετες κυρώσεις με στόχο τον περιορισμό των εξαγωγών υλικών, τεχνολογίας και υπηρεσιών των εταιρειών που υποστηρίζουν τις δραστηριότητες της Ρωσίας", ανέφερε ο φορέας εκμετάλλευσης του αγωγού σε δήλωση, σύμφωνα με το TASS. "Ως αποτέλεσμα των νέων κυρώσεων στις 18 Σεπτεμβρίου 2022, η άδεια εξαγωγής της South Stream Transport BV, της εταιρείας εκμετάλλευσης του υπεράκτιου αγωγού φυσικού αερίου TurkStream, μέσω του οποίου το ρωσικό αέριο μεταφέρεται μέσω της Μαύρης Θάλασσας για καταναλωτές στην Τουρκία και τις ευρωπαϊκές χώρες ανακλήθηκε πρόωρα".

  "Η επιβολή νέων κυρώσεων δεν περιορίζει τη συνέχιση της μεταφοράς φυσικού αερίου από τη South Stream Transport BV. Από αυτή την άποψη, η παροχή αερίου σε διάφορες βιομηχανίες και εκατομμύρια νοικοκυριά στην Τουρκία και τις ευρωπαϊκές χώρες δεν θα επηρεαστεί βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα", είπε η εταιρεία.

  Ο αγωγός TurkStream, ο οποίος έχει χωρητικότητα 31,5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησίως, προμηθεύει ρωσικό αέριο στην Τουρκία και τη Νότια Ευρώπη. Ξεκίνησε το 2020 ως μέρος των προσπαθειών της Ρωσίας να διαφοροποιήσει τις εξαγωγές της μακριά από την Ουκρανία.

  Από την έναρξη λειτουργείας του στις αρχές του 2020 ως και τα τέλη του 2021, ο αγωγός TurkStream μετέφερε περίπου 18 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα αερίου στην Τουρκία και 16,8 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα σε ευρωπαϊκές χώρες, ανέφεραν τουρκικά μέσα ενημέρωσης στις αρχές του τρέχοντος έτους.

  Τώρα, μετά τη δολιοφθορά στους δύο αγωγούς Nord Stream, ο TurkStream παραμένει ο μόνος αγωγός για το ρωσικό φυσικό αέριο προς την Ευρώπη εκτός από τους αγωγούς που διέρχονται από την Ουκρανία.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ