Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 29-Σεπ-2022 16:30

  Δημοσιογράφος καταγγέλλει: Πλοίο με σημαία Συρίας ξεφορτώνει στην Τουρκία κλεμμένο σιτάρι από την Ουκρανία

  Δημοσιογράφος καταγγέλλει: Πλοίο με σημαία Συρίας ξεφορτώνει στην Τουρκία κλεμμένο σιτάρι από την Ουκρανία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Επιβεβαιώθηκε η υπόθεση για εκφόρτωση του συριακού πλοίου Pawell σε τουρκικό λιμάνι. Το πλοίο ξηρού φορτίου μετέφερε ουκρανικά σιτηρά από το κατεχόμενο Μπερντιάνσκ.

  "Η τουρκική πηγή μας 'διέρρευσε' την πληροφορία ότι το συριακό πλοίο Pawell με ουκρανικά σιτηρά φορτώθηκε στο κατεχόμενο Μπερντιάνσκ και την Κυριακή εκφορτώθηκε στο τουρκικό λιμάνι Χόπα", ανέφερε στη σελίδα του στο Facebook ο δημοσιογράφος Osman Pashayev, μεταδίδει το Ukranian Shipping Magazine.

  Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εκπρόσωποι του λιμανιού Χόπα σε τηλεφωνική επικοινωνία επιβεβαίωσαν όλα όσα "ήταν απαραίτητα". To εν λόγω λιμάνι, βρίσκεται στον Εύξεινο Πόντο και απέχει μόλις 15 χιλιόμετρα από τα σύνορα Τουρκίας - Γεωργίας.

  Υπενθυμίζουμε ότι υπάρχει ακόμα μία υπόθεση για κλοπή, που έγινε στις 27 Σεπτεμβρίου. Άγνωστο παραμένει ποιο τουρκικό λιμάνι παρέλαβε τα κλεμμένα σιτηρά του ίδιου πλοίου.

  Το πλοίο ξηρού φορτίου Pawell πλέει υπό σημαία Συρίας. Το πλοίο ναυπηγήθηκε το 1984. Προηγουμένως, είχε αναφερθεί ότι τον Ιούλιο στο λιμάνι της Σμύρνης, εκφόρτωσαν το πλοίο, το οποίο μετέφερε κλεμμένα σιτηρά από τη νότια και ανατολική Ουκρανία.

  Πέτρος Κράνιας

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ