Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 29-Σεπ-2022 14:47

  CNN: Ρωσικά πλοία εθεάθησαν κοντά στο σημείο όπου σημειώθηκαν οι διαρροές στους αγωγούς Nord Stream

  26009496
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ασφαλείας παρατήρησαν τη Δευτέρα και την Τρίτη πλοία υποστήριξης του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού στην περιοχή των διαρροών στους αγωγούς Nord Stream που πιθανόν προκλήθηκαν από υποβρύχιες εκρήξεις, σύμφωνα με δύο δυτικούς αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών και μια άλλη πηγή που γνωρίζει το θέμα τους οποίους επικαλείται το CNN.

  Δεν είναι σαφές αν τα πλοία είχαν κάποια σχέση με αυτές τις εκρήξεις, δήλωσαν αυτές οι πηγές και άλλοι, αλλά είναι ένας από τους πολλούς παράγοντες που θα εξετάσουν οι ερευνητές.

  Ρωσικά υποβρύχια παρατηρήθηκαν επίσης όχι μακριά από αυτές τις περιοχές την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε ένας από τους αξιωματούχους μυστικών υπηρεσιών.

  Τρεις Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν ακόμη καμία εμπεριστατωμένη εξήγηση για το τι συνέβη, λίγες ημέρες αφότου οι εκρήξεις φάνηκε να προκαλούν τρεις ξεχωριστές και ταυτόχρονες διαρροές στους δύο αγωγούς τη Δευτέρα.

  Ρωσικά πλοία επιχειρούν συνήθως στην περιοχή, σύμφωνα με έναν Δανό στρατιωτικό αξιωματούχο, ο οποίος τόνισε ότι η παρουσία των πλοίων δεν υποδηλώνει απαραίτητα ότι η Ρωσία προκάλεσε τη ζημιά.

  "Τα βλέπουμε κάθε εβδομάδα", δήλωσε το πρόσωπο αυτό. "Οι ρωσικές δραστηριότητες στη Βαλτική Θάλασσα έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Δοκιμάζουν αρκετά συχνά την ετοιμότητά μας, τόσο στη θάλασσα όσο και στον αέρα".

  Αλλά οι θεάσεις εξακολουθούν να δημιουργούν περαιτέρω υποψίες για τη Ρωσία, η οποία έχει τραβήξει τη μεγαλύτερη προσοχή τόσο από Ευρωπαίους όσο και από Αμερικανούς αξιωματούχους ως ο μόνος παράγοντας στην περιοχή που πιστεύεται ότι έχει τόσο την ικανότητα όσο και το κίνητρο να προκαλέσει σκόπιμη ζημιά στους αγωγούς, αναφέρει το CNN.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ