Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 29-Σεπ-2022 14:06

  Καμπανάκι από Ρεν: Μην αυξάνετε υπερβολικά τις δαπάνες λόγω της ενεργειακής κρίσης, το χρέος είναι ήδη απειλή

  Καμπανάκι από Ρεν: Μην αυξάνετε υπερβολικά τις δαπάνες λόγω της ενεργειακής κρίσης, το χρέος είναι ήδη απειλή
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι χώρες της ευρωζώνης θα πρέπει να αποφύγουν να αυξήσουν υπερβολικά τις δαπάνες τους λόγω της ενεργειακής κρίσης, καθώς το μακροπρόθεσμο χρέος αποτελεί ήδη απειλή για το ένα τρίτο της ευρωζώνης, τόνισε ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Φινλανδίας, Όλι Ρεν.

  "Οι προσπάθειες των χωρών της ΕΕ να εντοπίσουν τρόπους περιορισμού των λογαριασμών ενέργειας των νοικοκυριών, είναι κατανοητές. Αλλά η αδιάκριτη αύξηση των δαπανών δεν θα ήταν –και δεν θα βοηθούσε στη μάχη εναντίον του πληθωρισμού", αναφέρει ο Ρεν σε ανακοίνωσή του.

  Αντιθέτως, ζήτησε προσαρμοσμένα και προσωρινά μέτρα που στοχεύουν στους πιο ευάλωτους, για να τους βοηθήσουν να πληρώσουν για την ενέργεια.

  "Η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του χρέους για περισσότερες από το ένα τρίτο των χωρών της ευρωζώνης, βρίσκεται σε σοβαρή απειλή", τόνισε.

  Ο Ρεν ανέφερε ότι η Ευρώπη θα πρέπει να ενώσει τις δυνάμεις της στην καταπολέμηση του πληθωρισμού, που σχετίζεται με την ενέργεια μέσω μεταρρυθμίσεων στην αγορά ενέργειας, αλλά πρώτα και κύρια εξοικονομώντας ενέργεια.

  "Υπάρχουν κάποιες ενθαρρυντικές ενδείξεις ότι η οικονομία της αγοράς λειτουργεί σε κάποιον βαθμό, με την έννοια ότι βλέπουμε τις υψηλότερες τιμές ενέργειας να επηρεάζουν τη ζήτηση", ανέφερε ο Ρεν.

  Επικαλέστηκε δε στατιστικά από τη Φινλανδία που δείχνουν ότι η χρήση φυσικού αερίου έχει μειωθεί κατά το ήμισυ φέτος, χάρη στην εξοικονόμηση ενέργειας από βιομηχανικούς χρήστες.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ