Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 29-Σεπ-2022 13:40

  Γερμανία: Η ρυθμιστική αρχή δικτύου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για ελλείψεις αερίου τον χειμώνα

  151328014
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η ρυθμιστική αρχή δικτύων της Γερμανίας με ανακοίνωσή της τόνισε πως τόσο τα νοικοκυριά όσο και οι επιχειρήσεις χρησιμοποίησαν υπερβολικά πολύ φυσικό αέριο την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι θερμοκρασίες έπεσαν, και δήλωσε ότι απαιτείται εξοικονόμηση τουλάχιστον 20% για να αποφευχθεί η έλλειψη του καυσίμου αυτό το χειμώνα.

  Η κατανάλωση φυσικού αερίου ήταν πολύ υψηλότερη από τον μέσο όρο, καθώς αυξήθηκε κατά 14,5% σε σύγκριση με τον μέσο όρο για την περίοδο 2018-2021, ανέφερε την Πέμπτη η Bundesnetzagentur, η οποία δημοσιεύει τα εβδομαδιαία στοιχεία για πρώτη φορά.

  Ο Κλάους Μίλερ, πρόεδρος της υπηρεσίας, χαρακτήρισε τα στοιχεία "πολύ απογοητευτικά", προειδοποιώντας ωστόσο ότι παρέχουν μόνο ένα "στιγμιότυπο" και ότι η κατάσταση μπορεί να αλλάξει γρήγορα.

  "Χωρίς σημαντική εξοικονόμηση, επίσης στον ιδιωτικό τομέα, θα είναι δύσκολο να αποφευχθεί η έλλειψη φυσικού αερίου αυτόν τον χειμώνα", πρόσθεσε.

  Ο κυβερνητικός συνασπισμός του καγκελάριου Όλαφ Σολτς σπεύδει να βρει εναλλακτικούς προμηθευτές, αλλά η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης εξακολουθεί να βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο χορήγησης φυσικού αερίου με δελτίο και διακοπών ρεύματος αυτό το χειμώνα.

  Οι ιδιώτες καταναλωτές και οι μικρές επιχειρήσεις αντιπροσωπεύουν περίπου το 40% της γερμανικής κατανάλωσης φυσικού αερίου και χρησιμοποιούν το καύσιμο κυρίως για θέρμανση.

  Οι βιομηχανικοί χρήστες, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν το υπόλοιπο 60%, μείωσαν την κατανάλωση κατά 22% τον Αύγουστο και η χρήση τους ήταν "σαφώς κάτω από το μέσο όρο" την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε η ρυθμιστική αρχή.

  Ο Μίλερ έθεσε τρεις προϋποθέσεις που θα επιτρέψουν στη Γερμανία να περάσει τον ερχόμενο χειμώνα σε καλή κατάσταση, με δεδομένες τις "καλά γεμισμένες αποθήκες".

  Πρέπει να υλοποιηθούν έργα που έχουν δρομολογηθεί για την ενίσχυση των εισαγωγών φυσικού αερίου, όπως πλωτοί τερματικοί σταθμοί υγροποιημένου φυσικού αερίου, πρέπει επίσης να παραμείνει σταθερή η παροχή φυσικού αερίου στις γειτονικές χώρες και πρέπει να αποθηκευτεί φυσικό αέριο, ακόμη και αν πέσουν ακόμη περισσότερο οι θερμοκρασίες το χειμώνα, είπε, προσθέτοντας ότι "αυτό θα εξαρτηθεί από τον καθένα ξεχωριστά".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ