Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 29-Σεπ-2022 12:06

  Το Λονδίνο δεσμεύεται για την επίτευξη στενότερων δεσμών με την περιοχή Ινδικού και Ειρηνικού

  Το Λονδίνο δεσμεύεται για την επίτευξη στενότερων δεσμών με την περιοχή Ινδικού και Ειρηνικού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  H Βρετανία δεσμεύεται για την επίτευξη στενότερων δεσμών με την περιοχή Ινδικού και Ειρηνικού, συμπεριλαμβανομένης και της διεύρυνσης της οικονομικής και αμυντικής συνεργασίας, αλλά και της συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας, όπως θα τονίσει σήμερα ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι σε ομιλία του στην Σιγκαπούρη.

  Το ταξίδι του Κλέβερλι στην περιοχή περιλαμβάνει επισκέψεις στην Ιαπωνία και στη Νότια Κορέα, ενώ ο ίδιος θα πει στο ακροατήριό του, αποτελούμενο από επιχειρηματίες, αλλά και στελέχη από το χώρο των επιχειρήσεων και της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης, ότι η Βρετανία επιδιώκει να έχει "μία όσο το δυνατόν πιο ευρεία και συμμετοχική παρουσία στην περιοχή του Ινδικού και του Ειρηνικού από το 2030.”

  Η Βρετανία επιδιώκει επίσης την ένταξή της στην εμπορική συμφωνία για την ευρύτερη περιοχή του Ειρηνικού, η οποία είναι ευρύτερα γνωστή ως Συνολική και Προοδευτική Συμφωνία για τη Συνεργασία στον Ειρηνικό (CPTPP). Η συμφωνία αυτή καταργεί ποσοστό 95% των δασμών μεταξύ των 11 κρατών-μελών της.

  "Έχουμε πρόθεση να είμαστε η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που θα ενταχθεί στην CPTPP, προσφέροντας στην αναφερόμενη περιοχή την πρόσβαση στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες παγκόσμιας υπεροχής του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά και στην έκτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου”, θα πει ο ίδιος, σύμφωνα με αποσπάσματα της ομιλίας του που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το γραφείο του.

  "Συνεργαζόμαστε επίσης στενά με χώρες στην περιοχή του Ινδικού και του Ειρηνικού, προκειμένου να καθοδηγήσουμε την ευημερία και την ανάπτυξη, μέσω νέων εμπορικών ευκαιριών.”

  Ο Κλέβερλι θα τονίσει επίσης ότι η ασφάλεια και η ευημερία στην περιοχή του Ινδικού και του Ειρηνικού είναι αδιαίρετη από αυτήν της Ευρώπης και θα χαιρετίσει την απόφαση της Σιγκαπούρης και της Ιαπωνίας να επιβάλλουν κυρώσεις στη Ρωσία, μετά την εισβολή της στην Ουκρανία.

  Ο Κλέβερλι θα προειδοποιήσει την Κίνα ότι "όταν απομακρύνεται από παγκόσμιους κανόνες, όταν ευθυγραμμίζεται με χώρες, όπως η Ρωσία – η θέση της στον κόσμο επιδεινώνεται. Η Κίνα θα έχει πάντα μία επιλογή σχετικά με ποια κατεύθυνση θέλει να πάρει.”

  "Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου θα βρίσκεται πάντα στις επάλξεις για την κυριαρχία, αλλά και για την οικονομική ασφάλειά μας, αλλά και για την κυριαρχία και την οικονομική ασφάλεια των συνεργατών μας. Η βρετανική κυβέρνηση ποτέ δεν θα γυρίσει το βλέμμα της από την καταπίεση, όταν αυτή υπάρχει,” θα προσθέσει ο Βρετανός υπουργός.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ