Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 29-Σεπ-2022 11:25

  Reuters: Σε συζητήσεις για μείωση της παραγωγής ο ΟΠΕΚ+

  OPEC: Ισχυρή αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου το 2022, παρά την Όμικρον
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τα κορυφαία μέλη του ΟΠΕΚ+ έχουν αρχίσει συζητήσεις σχετικά με τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά τη συνεδρίαση της ομάδας στις 5 Οκτωβρίου.

  Μια πηγή του ΟΠΕΚ δήλωσε στο Reuters ότι μια μείωση είναι "πιθανή" και δύο άλλες πηγές του ΟΠΕΚ+ δήλωσαν ότι τα βασικά μέλη έχουν μιλήσει για το θέμα.

  Η Ρωσία ενδέχεται να προτείνει στον ΟΠΕΚ+ την μείωση της παραγωγής πετρελαίου περίπου κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως στην επόμενη συνάντησή του τον Οκτώβριο, ανέφερε πηγή που γνωρίζει την ρωσική άποψη επί του θέματος.

  Ο ΟΠΕΚ+ έχει αρνηθεί να αυξήσει την παραγωγή σε χαμηλότερες τιμές πετρελαίου παρά την πίεση από μεγάλους καταναλωτές, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, να βοηθήσουν την παγκόσμια οικονομία.

  Ωστόσο, οι τιμές μειώθηκαν απότομα αυτόν τον μήνα λόγω των φόβων για την παγκόσμια οικονομία και του ράλι του δολαρίου μετά την αύξηση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

  Η Ρωσία αντιμετωπίζει προκλήσεις όσον αφορά τη διατήρηση της παραγωγής πετρελαίου λόγω των κυρώσεων της Δύσης στον ενεργειακό και χρηματοπιστωτικό τομέα της μετά την εισβολή της στην Ουκρανία νωρίτερα αυτό το έτος.

  Η Σαουδική Αραβία δεν έχει καταδικάσει τις ενέργειες της Μόσχας εν μέσω δύσκολων σχέσεων με την κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

  Υπενθυμίζεται πως στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου ο ΟΠΕΚ+ συμφώνησε σε μικρή μείωση της παραγωγής. Οι εταίροι αποφάσισαν να μειώσουν τους στόχους παραγωγής κατά περίπου 100.000 βαρέλια την ημέρα από τον Οκτώβριο.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ