Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 29-Σεπ-2022 10:19

  Next: Περιέκοψε τις εκτιμήσεις για κέρδη και πωλήσεις

  Next: Περιέκοψε τις εκτιμήσεις για κέρδη και πωλήσεις
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η βρετανική εταιρεία πώλησης ρούχων λιανικής Next, περιέκοψε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη και τις πωλήσεις, δηλώνοντας ότι η δραστηριότητα τον Αύγουστο διαμορφώθηκε χαμηλότερα των προσδοκιών και οι πιέσεις του κόστους διαβίωσης αναμένεται να αυξηθούν στους επόμενους μήνες.

  Η Next, η οποία διαθέτει 500 καταστήματα και μέσω διαδικτύου, δήλωσε ότι τώρα αναμένει οι πωλήσεις στο β΄ μισό της χρήσης θα μειωθούν 1,5% και τα προ φόρων κέρδη για το σύνολο της χρήσης αναμένεται να διαμορφωθούν στα 840 εκατ. στερλίνες (905 εκατ. δολάρια), υψηλότερα 2,1% σε σχέση με το 2021-2022.

  Προηγουμένως ανέμενε αύξηση των πωλήσεων β΄ εξαμήνου 1% και τα προ φόρων κέρδη στη χρήση στα 860 εκατ. στερλίνες.

  Η εταιρεία τόνισε πως η υποβάθμιση των εκτιμήσεων ήταν μια δύσκολη απόφαση, δεδομένου ότι οι πωλήσεις τον Σεπτέμβριο είχαν βελτιωθεί και η εταιρεία μπορεί να δει οφέλη από τα πρόσφατα κυβερνητικά μέτρα.

  Ο όμιλος ανακοίνωσε προ φόρων κέρδη 401 εκατ. στερλίνων για το εξάμηνο μέχρι τον Ιούλιο, υψηλότερα 16%, με τις πωλήσεις να αυξάνονται 12,4%.

  Τα επίπεδα εμπιστοσύνης μεταξύ των Βρετανών καταναλωτών βυθίστηκαν σε χαμηλό-ρεκόρ αυτόν τον μήνα καθώς δυσκολεύονται με το αυξημένο κόστος διαβίωσης, ακόμη και πριν τον μίνι-προϋπολογισμό της κυβέρνησης που σκόρπισε τον πανικό στην αγορά, οδηγώντας σε προειδοποιήσεις για κατακόρυφη πτώση στις τιμές τωνβ κατοικιών.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ