Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 29-Σεπ-2022 09:16

  Toyota Motor: Αύξηση-ρεκόρ της παραγωγής για τον Αύγουστο

  Toyota Motor: Αύξηση-ρεκόρ της παραγωγής για τον Αύγουστο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Toyota Motor ανακοίνωσε αύξηση-ρεκόρ της παγκόσμιας παραγωγής της οχημάτων για τον μήνα Αύγουστο, καθώς ο κλάδος ανέκαμψε από την πανδημία του κορονοϊού και αυξήθηκε η παραγωγική ικανότητα, κυρίως στο εξωτερικό.

  Η ανακοίνωση προσφέρει μια προσωρινή ανακούφιση για την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία είχε τεθεί υπό έλεγχο προκειμένου να διαπιστωθεί εάν μπορεί να πετύχει τον ετήσιο στόχο παραγωγής των 9,7 εκατ. οχημάτων, παρά το ότι η Κίνα ανακαλεί τους περιορισμούς για την πανδημία και οι ελλείψεις επεξεργαστών δείχνουν κάποια σημάδια χαλάρωσης.

  Η παραγωγή οχημάτων αυξήθηκε 44,3% τον Αύγουστο σε ετήσια βάση, για πρώτη φορά από τον Μάρτιο. Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως παρήγαγε 766.683 οχήματα παγκοσμίως τον Αύγουστο, περισσότερα από τον στόχο των 700.000.

  Η Toyota ήταν σε θέση να εξασφαλίσει περισσότερα εξαρτήματα ημιαγωγών από ό,τι ανέμενε αρχικά στην Ασία, μία περιοχή όπου υπάρχει επίσης ισχυρή ζήτηση από τους καταναλωτές, καθώς χαλάρωσε η έλλειψη επεξεργαστών.

  Η παραγωγή στους πρώτους πέντε μήνες της τρέχουσας χρήσης που ξεκίνησε τον Απρίλιο, βρίσκεται τώρα 6,7% χαμηλότερα από τα αρχικά σχέδια της εταιρείας, σε αντίθεση με το 10,3% του προηγουμένου μήνα.

  Οι πωλήσεις στο εξωτερικό αυξήθηκαν κατά 8,9% τον Αύγουστο σε ετήσια βάση, στα 694.272 οχήματα, ενώ στην Ιαπωνία μειώθηκαν 25,8% εξαιτίας των ελλείψεων εξαρτημάτων και της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ