Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 28-Σεπ-2022 22:07

  Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας: Για "ξεκάθαρο μήνυμα προς την Ελλάδα" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ

  Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας: Για "ξεκάθαρο μήνυμα προς την Ελλάδα" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Για "ξεκάθαρο μήνυμα" κάνουν λόγο τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, αναφερόμενα στο ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά το πέρας της διάρκειας τεσσάρων ωρών συνεδρίασης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (MGK) της Τουρκίας.

  "Οι κύκλοι που ενθαρρύνουν την Ελλάδα να εξοπλίσει τα νησιά με μη στρατιωτικό καθεστώς κλήθηκαν να επανέλθουν στην κοινή λογική", είναι ο τίτλος του άρθρου του κρατικού πρακτορείου Anadolu, το οποίο ασχολείται καθαρά με την είδηση.

  Από την άλλη "ξεκάθαρο μήνυμα προς την Ελλάδα και τις ΗΠΑ", τιτλοφορεί το άρθρο της η εφημερίδα Sabah, ασχολούμενη με την παραπάνω φράση, που αναφέρεται στην ανακοίνωση.

  Η Sözcü μιλά για μήνυμα της Τουρκίας και προς την Ελλάδα, αλλά και προς τις ΗΠΑ, ενώ προβάλει ιδιαιτέρως την απαίτηση της Τουρκίας να μην αρθεί το εμπάργκο όπλων προς την Κύπρο.

  "'Χρησιμοποιούμε κάθε είδους νόμιμες μεθόδους και μέσα', το μήνυμα από το MGK προς την Ελλάδα", είναι ο τίτλος της ακραία εθνικιστικής Milliyet.

  "Απάντηση για τα νησιά από το MGK στην Ελλάδα", αναφέρει το τουρκικό κανάλι nTV το οποίο προσθέτει "στη συνάντηση συζητήθηκαν οι αυξανόμενες προκλητικές ενέργειες της Ελλάδας το τελευταίο διάστημα".

  "Στη δήλωση που έγινε μετά τη συνάντηση όπου ελήφθησαν κρίσιμες αποφάσεις, τονίστηκε η καταπολέμηση της τρομοκρατίας και οι προκλήσεις της Ελλάδας. Η επικριτική δήλωση ανέφερε, "Δεν θα αποφύγουμε να χρησιμοποιήσουμε παντός είδους νόμιμες μέθοδοι και μέσα για τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του έθνους μας. Η στάση της Ελλάδας απέχει πολύ από τη λογική", αναφέρει το συμφερόντων Ερντογάν κανάλι aHaber.

  "Θα χρησιμοποιηθούν παντός είδους νόμιμες μεθόδους στο Αιγαίο" είναι ο τίτλος του ensonhaber, κάνοντας και αυτό αναφορά για "ξεκάθαρο μήνυμα προς την Ελλάδα".

  Πέτρος Κράνιας

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ