Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 28-Σεπ-2022 11:45

  Lego Group: Σταθερά παρέμειναν τα κέρδη, αυξήθηκαν τα έσοδα στο εξάμηνο

  Lego Group: Σταθερά παρέμειναν τα κέρδη, αυξήθηκαν τα έσοδα στο εξάμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Lego Group ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη στο εξάμηνο παρέμειναν σταθερά καθώς τα έσοδα αυξήθηκαν σε ετήσια βάση μετά την αύξηση των καταναλωτικών πωλήσεων, με ιδιαίτερα ισχυρές επιδόσεις στην Αμερική, στη Δυτική Ευρώπη και στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

  Η δανέζικη εταιρεία τόνισε πως τα καθαρά κέρδη για το εξάμηνο του 2022 διαμορφώθηκαν στα 6,15 δισ. κορόνες (793,4 εκατ. δολάρια) σε σχέση με τα 6,32 δισ. κορόνες πριν από ένα χρόνο.

  Τα έσοδα στο εξάμηνο διαμορφώθηκαν στα 26,99 δισ. κορόνες σε σχέση με τα 23,04 δισ. κορόνες πριν από ένα χρόνο, χάρη στην ισχυρή ζήτηση.

  Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 13%, σημαντικά υψηλότερα από τα αντίστοιχα μεγέθη στη βιομηχανία παιχνιδιού, συμβάλλοντας στην αύξηση του μεριδίου της αγοράς παγκοσμίως.

  Η ανάπτυξη προήλθε από τη ζήτηση για μια σειρά προϊόντων, όπως τα Lego Star Wars, Lego Icons, Lego Harry Poter.

  Η εταιρεία διεύρυνε το παγκόσμιο δίκτυο καταστημάτων της μέσα στο εξάμηνο, ανοίγοντας 66 νέα καταστήματα, 46 εκ των οποίων στην Κίνα.

  Για το β΄ εξάμηνο του 2022, η εταιρεία συνεχίζει να αναμένει ισχυρή ζήτηση για τα προϊόντα της και μακροπρόθεσμα, αναμένει η αύξηση των εσόδων να ομαλοποιηθεί σε πιο βιώσιμα επίπεδα, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος.

  "Θα συνεχίσουμε επίσης να επανεπενδύουμε στις δραστηριότητές μας και να επισπεύδουμε πρωτοβουλίες όπως καινοτόμα προϊόντα, ψηφιοποίηση, παραγωγική ικανότητα, δίκτυο λιανικής και βιωσιμότητα, για να διατηρήσουμε τη δυναμική και να προσφέρουμε βιώσιμη ανάπτυξη μακροπρόθεσμα", πρόσθεσε ο διευθύνων σύμβουλος.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ