Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 28-Σεπ-2022 11:19

  Όλι Ρεν: Η ΕΚΤ μπορεί να φτάσει το ουδέτερο επιτόκιο μέχρι τα Χριστούγεννα

  Όλι Ρεν: Η ΕΚΤ μπορεί να φτάσει το ουδέτερο επιτόκιο μέχρι τα Χριστούγεννα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να συνεχίσει να αυξάνει με ταχύτητα τα επιτόκια της για να τιθασεύσει τον πληθωρισμό και θα μπορούσε να φτάσει σε ένα επίπεδο που δεν τονώνει πλέον την οικονομία πριν από τα Χριστούγεννα, δήλωσε σε συνέντευξή του ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Φινλανδίας, Όλι Ρεν, όπως μεταδίδει το Reuters. 

  "Υπάρχει περίπτωση να ληφθεί απόφαση για άλλη μια σημαντική αύξηση των επιτοκίων, είτε είναι 75 είτε 50 μονάδες βάσης, είτε κάτι άλλο", είπε ο Ρεν μιλώντας στο Reuters χωρίς να διευκρινίσει τι μπορεί να συνεπάγεται το "κάτι άλλο".

  "Μέχρι τις αρχές του 2022 ήμουν υπέρ μιας σταδιακής διαδικασίας, αλλά τώρα υπάρχουν ισχυρότερα επιχειρήματα για εμπροσθοβαρή και αποφασιστική δράση", ανέφερε ο Ρεν.

  "Κατά την άποψή μου, οδεύουμε προς το εύρος του ουδέτερου επιτοκίου μέχρι τα Χριστούγεννα. Μόλις φτάσουμε εκεί, θα δούμε αν υπάρχει λόγος να μετακινηθούμε σε περιοριστικά εδάφη", πρόσθεσε. 

  Σημείωσε πάντως ότι η ΕΚΤ αν χρειαστεί θα κάνει και περαιτέρω βήματα για να περιορίσει τον πληθωρισμό. "Αν κρίνουμε ότι οι προοπτικές του πληθωρισμού απαιτούν μια κίνηση προς περιοριστικά εδάφη, ας γίνει έτσι". 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ