Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 27-Σεπ-2022 19:00

  Bullard (Fed): Το να χαλαρώσει ο στόχος του 2% θα οδηγούσε σε χάος

  Bullard (Fed): Το να χαλαρώσει ο στόχος του 2% θα οδηγούσε σε χάος
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το να αλλάξει ο στόχος της Federal Reserve για πληθωρισμό στο 2% θα έπληττε την αξιοπιστία της κεντρικής τράπεζας και θα οδηγούσε σε "χάος σε ολόκληρο τον κόσμο" προειδοποίησε σήμερα ο πρόεδρος της St. Louis Fed, James Bullard, όπως μεταδίδει το Reuters. 

  "Το να έχεις μια μεγάλη κεντρική τράπεζα να αποκλίνει από τα διεθνή πρότυπα, νομίζω, θα οδηγούσε σε χάος σε ολόκληρο τον κόσμο στον πληθωρισμό και έτσι πιστεύω ότι είναι ένα επικίνδυνο βήμα", ανέφερε ο κεντρικός τραπεζίτης σε οικονομικό φόρουμ στο Λονδίνο ερωτηθείς αν η Fed θα ήταν πρόθυμη να επιτρέψει τον πληθωρισμό να παραμείνει πάνω από τον στόχο του 2% προκειμένου να ελαφρύνει τον πόνο που θα επιφέρει η μείωση του στον στόχο. 

  "Πιστεύω ότι [για να επιτευχθεί ο στόχος] σημαίνει υψηλότερα επιτόκια για περισσότερο", πρόσθεσε ο διοικητής της St. Louis Fed. 

  "Αυτό είναι ένα σοβαρό πρόβλημα [ο πληθωρισμός] και πρέπει να διασφαλίσουμε ότι έχουμε αντιδράσει με τον κατάλληλο τρόπο", πρόσθεσε ο Bullard. "Αυξήσαμε τα επιτόκια μας σημαντικά φέτος και έχουμε δείξει ότι θα ακολουθήσουν περισότερες αυξήσεις", στις τελευταίες προβλέψεις της Fed. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ