Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 27-Σεπ-2022 16:27

  Αυτοαπασχολούμενοι και καθολικοί έδωσαν τη νίκη στη Μελόνι - Το κόμμα της αντικαθιστά τη Λέγκα στον πλούσιο βορρά

  26238360
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αυτοαπασχολούμενοι και καθολικοί βοήθησαν το κόμμα της Τζόρτζια Μελόνι "Αδέλφια της Ιταλίας" να κερδίσει τις εκλογές την Κυριακή , σύμφωνα με έρευνες, με σημαντικό ποσοστό γυναικών ψηφοφόρων να την βάζουν σε πορεία για να γίνει η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ιταλίας.

  Με σχεδόν όλα τα αποτελέσματα καταμετρημένα, τα "Αδέλφια της Ιταλίας" προηγήθηκαν με περίπου 26% των ψήφων, από 4% στις τελευταίες εθνικές εκλογές το 2018, και ήταν μακράν το μεγαλύτερο κόμμα εντός της δεξιάς συμμαχίας.

  Το κόμμα της Μελόνι έλαβε σχεδόν 5,9 εκατομμύρια ψήφους περισσότερες από τις εκλογές του 2018, δείχνει μια μετεκλογική μελέτη του YouTrend, περίπου τον ίδιο αριθμό που έχασαν οι σύμμαχοί της Λέγκας του Βορρά, του Σαλβίνι και του Forza Italia του Μπερλουσκόνι σε σύγκριση με την προηγούμενη φορά. Μια έρευνα της SWG λέει ότι οι μισοί από τους υποστηρικτές της Μελόνι προέρχονταν από τους εταίρους της.

  Η SWG λέει ότι η Μελόνι ήταν η πρώτη επιλογή μεταξύ των αυτοαπασχολουμένων. Περίπου το 32% των άνω των 5 εκατομμυρίων αυτοαπασχολούμενων ψηφοφόρων της χώρας επέλεξαν τα "Αδέλφια της Ιταλίας", με τη Λέγκα και το Forza Italia να υποστηρίζονται από αυτήν εργασιακή την ομάδα.

  "Οι αυτοαπασχολούμενοι έχουν μετακινηθεί με ουσιαστικό τρόπο από τη Λέγκα στα Αδέφια της Ιταλίας", δήλωσε στο Reuters ο Ράντο Φόντα, πολιτικός αναλυτής της SWG.

  Τα Αδέφια της Ιταλίας, που έχουν τις ρίζες τους σε ένα μεταφασιστικό κόμμα, αντικατέστησαν τη Λέγκα στον πλούσιο βορρά, λαμβάνοντας περισσότερο από διπλάσιο αριθμό ψήφων στις βασικές περιοχές του Βένετο, της Λομβαρδίας και του Πιεμπονγκσάντ, όπου το κόμμα του Ματέο Σαλβίνι έχει τα ιστορικά προπύργια του.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ