Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 27-Σεπ-2022 16:23

  Σύμπραξη Hertz με BP για δίκτυο φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων στη Βόρεια Αμερική

  Σύμπραξη Hertz με BP για δίκτυο φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων στη Βόρεια Αμερική
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Hertz Global Holdings ενώνει τις δυνάμεις της με μονάδα του πετρελαϊκού κολοσσού BP για την εγκατάσταση δικτύου φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων στη Βόρεια Αμερική, με στόχο την τροφοδοσία του στόλου φιλικών προς το περιβάλλον οχημάτων που αναπτύσσει η εταιρεία μίσθωσης αυτοκινήτων.

  Η Hertz, η οποία ανακοίνωσε τη συμφωνία την Τρίτη χωρίς όμως να αποκαλύψει τους όρους της, έχει στόχο να αντικαταστήσει το 1/4 του στόχου της με ηλεκτροκίνητα οχήματα έως το τέλος του 2024.

  Η εταιρεία ενοικίασης οχημάτων έχει ήδη πραγματοποιήσει μεγάλου εύρους αγορές ηλεκτρικών αυτοκινήτων από την Tesla, την General Motors και της Polestar προκειμένου να καλύψει την αυξανόμενη προτίμηση που δείχνουν οι καταναλωτές για ηλεκτρικά οχήματα. Στο πλαίσιο αυτό, σχεδιάζει να αναπτύξει ένα δίκτυο με 3.000 σταθμούς φόρτισης στη Βόρεια Αμερική έως το τέλος του τρέχοντος έτους.

  Με βάση της συμφωνία, η μονάδα bp pulse της BP θα αναλάβει τη διαχείριση των σταθμών φόρτισης, οι οποίοι θα είναι προσβάσιμοι τόσο στους πελάτες της Hertz όσο και στο ευρύ κοινό.

  Η bp pulse σκοπεύει να εγκαταστήσει περισσότερους από 100.000 φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων παγκοσμίως έως το 2030, με περίπου το 90% αυτών να είναι ταχείας ή εξαιρετικά ταχείας φόρτισης.

  Οι μετοχές της Hertz σημείωναν άνοδο 3,8% στα 16,31 δολάρια στις προσυνεδριακές συναλλαγές των ΗΠΑ.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ