Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 27-Σεπ-2022 16:16

  ΗΠΑ: Διπλασιασμός έκπληξη στις παραγγελίες κεφαλαιουχικών αγαθών τον Αύγουστο

  ΗΠΑ: Διπλασιασμός έκπληξη στις παραγγελίες κεφαλαιουχικών αγαθών τον Αύγουστο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ισχυρή αύξηση πέραν των εκτιμήσεων εμφάνισαν οι παραγγελίες κεφαλαιουχικών αγαθών στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, υποδηλώνοντας ανάκαμψη των επιχειρηματικών δαπανών εξοπλισμού στο τρίτο τρίμηνο αν και κάποιο μέρος της αύξησης οφείλεται στην άνοδο των τιμών. 

  Ειδικότερα, οι λεγόμενες δομικές παραγγελίες για κεφαλαιουχικά αγαθά, που δεν λαμβάνουν υπόψη εκείνες του τομέα της Άμυνας και των αεροσκαφών, αυξήθηκαν κατά 1,3% τον περασμένο μήνα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ.

  Τον Ιούλιο οι δομικές παραγγελίες είχαν παρουσιάσει αύξηση 0,7%, ενώ για τον Αύγουστο αναλυτές σε έρευνα του Reuters ανέμεναν να κόψουν ρυθμό στο μόλις 0,2%.

  Παράλληλα, οι αποστολές δομικών κεφαλαιουχικών αγαθών, ένα στοιχείο που αξιοποιείται στον υπολογισμό των δαπανών εξοπλισμού για τη μέτρηση του ΑΕΠ, αυξήθηκαν κατά 0,3% μετά την άνοδο 0,6% του Ιουλίου.

  Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι επιχειρηματικές επενδύσεις, ένα βασικό μέρος της παραγωγικότητας, αντέχουν σε μεγάλο βαθμό μέχρι στιγμής παρά το αυξημένο κόστος δανεισμού και το δυσμενές outlook.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ