Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 27-Σεπ-2022 13:46

  Deutsche Bank: Το Ηνωμένο Βασίλειο θα εισέλθει σε μια "βαθιά και μακρά" ύφεση

  Επιχειρηματικότητα στη Μ. Βρετανία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank δήλωσε πως αναμένει το Ηνωμένο Βασίλειο να περιέλθει σε μια "βαθιά και μακρά" ύφεση, καθώς η Τράπεζα της Αγγλίας προσπαθεί να καλύψει τη διαφορά για να ελέγξει τον πληθωρισμό.

  "Σκεφτόμαστε μια ύφεση που θα είναι βαθιά και μακρά. Αυτό είναι το τίμημα που πρέπει να πληρώσουμε για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και για να μπούμε στον σωστό δρόμο", τόνισε ο David Folkerts-Landau σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

  Ο ίδιος τόνισε ότι η ΒοΕ είναι 2-3 ποσοστιαίες μονάδες πίσω από εκεί που θα έπρεπε να είναι, και θα ήταν λίγο ριψοκίνδυνο να περιμένει μέχρι την επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση τον Νοέμβριο, για να κάνει μία κίνηση.

  Και πάλι, τόνισε πως πιστεύει ότι είναι πιο πιθανό η λίρα να σκαρφαλώσει ξανά στα 1,15 δολάρια από την ισοτιμία.

  "Η Τράπεζα της Αγγλίας άργησε να αυξήσει τα επιτόκια, και το έκανε με μικρά ποσοστά. Τα επιτόκια πρέπει να αυξηθούν σημαντικά", τόνισε ο Folkerts-Landau.

  Υπογράμμισε ακόμη ότι επικροτεί την "πεποίθηση" της βρετανικής κυβέρνησης στις κινήσεις της, και θεωρεί ότι οι φοροαπαλλαγές ήταν απαραίτητες, αλλά αμφισβητεί τη χρονική συγκυρία.

  "Η ανεργία θα αυξηθεί σημαντικά και θα είναι μια επώδυνη ύφεση. Αλλά δεν πιστεύω ότι υπάρχει τρόπος να αντιμετωπιστεί αυτό", τόνισε.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ