Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 27-Σεπ-2022 12:03

  Τα ουκρανικά λιμάνια έχουν μεταφέρει περίπου 5,3 εκατ. τόνους τροφίμων στο πλαίσιο της συμφωνίας για τα σιτηρά

  26044490
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Συνολικά 231 πλοία με 5,3 εκατ. τόνους αγροτικών προϊόντων έχουν αποπλεύσει μέχρι στιγμής από την Ουκρανία στο πλαίσιο της συμφωνίας που επετεύχθη με τη μεσολάβηση των Ηνωμένων Εθνών και της Τουρκίας για την άρση του αποκλεισμού των ουκρανικών λιμανιών, ανακοίνωσε την Τρίτη το ουκρανικό υπουργείο Υποδομών σύμφωνα με το Reuters.

  Το υπουργείο ανέφερε ότι 9 πλοία με 345.300 τόνους γεωργικών προϊόντων έχουν αποπλεύσει από τα ουκρανικά λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας την Τρίτη, συμπεριλαμβανομένου του πλοίου MARAN EXCELLENCE που ήταν φορτωμένο με 115.000 τόνους τροφίμων.

  Οι εξαγωγές σιτηρών της Ουκρανίας κατέρρευσαν μετά τη ρωσική εισβολή στη χώρα στις 24 Φεβρουαρίου και τον αποκλεισμό των λιμανιών της στη Μαύρη Θάλασσα, οδηγώντας σε άνοδο τις παγκόσμιες τιμές των τροφίμων και προκαλώντας φόβους για επισιτιστική κρίση στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

  Η Ουκρανία, ένας σημαντικός παγκόσμιος παραγωγός και εξαγωγέας σιτηρών, έστελνε έως και 6 εκατ. τόνους σιτηρών το μήνα πριν από τον πόλεμο.

  Τρία λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας επαναλειτούργησαν στο πλαίσιο συμφωνίας που υπεγράφη στις 22 Ιουλίου από τη Μόσχα και το Κίεβο και το υπουργείο ανέφερε ότι τα λιμάνια αυτά είναι σε θέση να φορτώνουν και να στέλνουν στο εξωτερικό 100-150 πλοία τον μήνα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ