Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 26-Σεπ-2022 18:00

  Ο Ερντογάν βαφτίζει τους Αμερικανούς "κατοχικό στρατό" και λέει ότι "ο ελληνικός λαός πρέπει να ενοχλείται"

  Ο Ερντογάν βαφτίζει τους Αμερικανούς "κατοχικό στρατό" και λέει ότι "ο ελληνικός λαός πρέπει να ενοχλείται"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Επίθεση στην Ελλάδα εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

  Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στα επιδόματα που δίνει στους φοιτητές και στη συνέχεια πέρασε στην Ελλάδα:

  "Ενώ ειλικρινά προσπαθούμε να τερματίσουμε τους πολέμους, τις εντάσεις και τις κρίσεις στον κόσμο, παρακολουθούμε τα βήματα της γειτονικής μας Ελλάδας που μυρίζουν πρόκληση. Η Ελλάδα δεν είναι ούτε στρατιωτικός ούτε πολιτικός συνομιλητής μας, ούτε μπορεί να είναι. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι πραγματικές προθέσεις όσων προκάλεσαν και αποπλάνησαν Έλληνες πολιτικούς είναι να εμποδίσουν το πρόγραμμά μας για την οικοδόμηση μιας μεγάλης και ισχυρής Τουρκίας εκτρέποντας τον χρόνο, την ενέργεια και την προσοχή της χώρας μας. Ωστόσο, αυτή είναι μια επικίνδυνη κατάσταση για τους Έλληνες πολιτικούς, το ελληνικό κράτος, τον ελληνικό λαό και αυτούς που τους χρησιμοποιούν ως μαριονέτες", είπε.

  "Οι συγκεντρώσεις κατοχικού στρατού [σ.σ. εννοεί τους Αμερικανούς στην Αλεξανδρούπολη] σε όλη την Ελλάδα πρέπει να ενοχλούν πραγματικά τον ελληνικό λαό, όχι εμάς", είπε ο Ερντογάν.

  Σύμφωνα με τον Ερντογάν ούτε αυτές οι στρατιωτικές δυνάμεις, ούτε τα πολιτικά και οικονομικά στηρίγματα είναι αρκετά για να ανεβάσουν την Ελλάδα στο επίπεδο της Τουρκίας, αλλά αρκούν για να σύρουν την Ελλάδα στο βάλτο: "Οι οικονομικές και πολιτικές δεσμεύσεις που υποθηκεύουν το επόμενο τέταρτο του αιώνα της Ελλάδας, του οποίου το τίμημα σίγουρα θα πληρωθεί, δεν απειλούν εμάς, αλλά πραγματικά τον ελληνικό λαό. Ως Τουρκία, είδαμε αυτό το έργο στο παρελθόν, το λύσαμε, κλείσαμε αυτό το βιβλίο και χαράξαμε έναν νέο δρόμο για τους εαυτούς μας. Ως γείτονας, λυπούμαστε ειλικρινά που η Ελλάδα παρασύρθηκε σε παρόμοια καταστροφή. Ούτε αυτές οι στρατιωτικές συγκεντρώσεις ούτε αυτές οι πολιτικές και οικονομικές ενισχύσεις αρκούν για να ανεβάσουν την Ελλάδα στο επίπεδό μας. Αλλά αυτά τα λάθος βήματα είναι αρκετά για να σύρουμε την Ελλάδα στο βάλτο από κάθε άποψη."

  Φυσικά θυμήθηκε ξανά και τη μάχη της Τριπολιτσάς, λέγοντας ότι "όσοι γιόρτασαν τη σφαγή της Τριπολιτσάς, δεν έχουν λογοδοτήσει ακόμη στην ιστορία". Όπως είπε "έσφαξαν παιδιά και γυναίκες χωρίς έλεος και το γιόρτασαν ως νίκη" και πρόσθεσε "ας θυμηθούν το τίμημα που πλήρωσαν πριν έναν αιώνα, όταν έτρεχαν να σωθούν από το όπλο του Τούρκου στρατιώτη". "Φυσικά, μια μέρα θα λογοδοτήσουν, για τα παιδιά και όλους τους αθώους που άφησε η ίδια νοοτροπία να πεθάνουν βυθίζοντας τους στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο, ληστεύοντας τα υπάρχοντά τους και πετώντας τους έξω, ακόμη και σκοτώνοντάς τους εσκεμμένα. Δεν μπορεί να υπάρξει ελευθερία, ανάπτυξη, έντιμη στάση όταν κρύβεσαι κάτω από τη φούστα κάποιου", είπε ο Ερντογάν.

  Πέτρος Κράνιας

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ