Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 26-Σεπ-2022 14:53

  Νορβηγία: Οι αρχές της χώρας εφιστούν την προσοχή για άγνωστα drones που πετούν κοντά σε πλατφόρμες πετρελαίου

  173975071
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η νορβηγική αρχή ασφάλειας πετρελαίου (PSA) προέτρεψε τις εταιρείες του πετρελαϊκού κλάδου να είναι σε επαγρύπνηση για άγνωστα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη που πετούν κοντά σε νορβηγικές υπεράκτιες πλατφόρμες πετρελαίου και φυσικού αερίου, προειδοποιώντας ότι θα μπορούσαν να αποτελέσουν κίνδυνο για ατυχήματα ή σκόπιμες επιθέσεις.

  Η προειδοποίηση έρχεται αφότου η μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου της χώρας, Equinor, τόνισε προσφάτως ότι ειδοποίησε τις αρχές για εντοπισμό drones άγνωστης προέλευσης που πετούσαν κοντά σε ορισμένες από τις πλατφόρμες της.

  "Θα ζητούσαμε αυξημένη επαγρύπνηση, μια επανεξέταση των μέτρων ετοιμότητας για έκτακτη ανάγκη και για αντιμετώπιση περιστατικών, και ανταλλαγή πληροφοριών", ανέφερε η PSA σε επιστολή προς τις επιχειρήσεις.

  Η εποπτική αρχή ασφαλείας τόνισε ότι τα μη αναγνωρισμένα drones αποτελούν κίνδυνο για τα ελικόπτερα που μεταφέρουν εργάτες , και θα μπορούσαν να αποτελέσουν εστία ανάφλεξης σε περιοχές με κίνδυνο έκρηξης ή θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για σκόπιμες επιθέσεις.

  Ο νορβηγικός Τύπος είχε αναφέρει την προηγούμενη εβδομάδα ότι άγνωστα drones παρατηρήθηκαν τουλάχιστον σε έξι εγκαταστάσεις της Equinor, συμπεριλαμβανομένου του γιγαντιαίου κοιτάσματος πετρελαίου της Johan Sverdrup.

  Την προηγούμενη Τρίτη, ένα drone βρέθηκε 50 μέτρα μακριά από την πλατφόρμα Heidrun της Equinor στη Βόρεια Θάλασσα, παραβιάζοντας την περίμετρο ασφαλείας των 500 μέτρων.

  "Παρατηρήθηκαν drones σε κάποιες από τις εγκαταστάσεις μας στη νορβηγική υφαλοκρηπίδα", ανέφερε στο Reuters εκπρόσωπος της εταιρείας η οποία έχει αναφέρει το περιστατικό στις νορβηγικές αρχές, μεταξύ των οποίων η PSA και η αστυνομία.

  Drones έχουν παρατηρηθεί εξάλλου κοντά και σε άλλες εγκαταστάσεις.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ