Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 26-Σεπ-2022 11:34

  Επιδεινώθηκε η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη Γερμανία τον Σεπτέμβριο - Ifo

  Επιδεινώθηκε η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη Γερμανία τον Σεπτέμβριο - Ifo
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη Γερμανία επιδεινώθηκε σημαντικά τον Σεπτέμβριο, καθώς οι επιχειρήσεις έγιναν πιο απαισιόδοξες λόγω της ενεργειακής κρίσης.

  Ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος Ifo μειώθηκε στις 84,3 μονάδες τον Σεπτέμβριο έναντι αναθεωρημένης μέτρησης για 88,6 μονάδες τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία του ινστιτούτου Ifo.

  Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2020. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν ότι ο δείκτης θα διαμορφωνόταν στις 87,1 μονάδες.

  "Η γερμανική οικονομία διολισθαίνει σε ύφεση", τόνισε ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ifo, Clemens Fuest. Οι επιχειρήσεις αξιολόγησαν τις τρέχουσες δραστηριότητές τους ως σαφώς χειρότερες και η απαισιοδοξία για τους επόμενους μήνες έχει αυξηθεί, τόνισε.

  Ο δείκτης για την τρέχουσα κατάσταση, μειώθηκε στις 94,5 μονάδες τον Σεπτέμβριο από τις 97,5 μονάδες τον Αύγουστο, ενώ ο δείκτης που αξιολογεί τις προσδοκίες των επιχειρήσεων, υποχώρησε στις 75,2 από τις 80,5 μονάδες.

  Ο δείκτης Ifo βασίζεται σε μια δημοσκόπηση σε περίπου 9.000 επιχειρήσεις στη μεταποίηση, στις υπηρεσίες, στο εμπόριο και στις κατασκευές.

  Η πτώση στην εμπιστοσύνη επηρεάζει και τους τέσσερις κλάδους της οικονομίας.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ