Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 25-Σεπ-2022 13:38

  Γερμανία: Ο Λίντνερ εκφράζει τις αντιρρήσεις του για την εισφορά φυσικού αερίου

  Γερμανία: Ο Λίντνερ εκφράζει τις αντιρρήσεις του για την εισφορά φυσικού αερίου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Κρίστιαν Λίντνερ επέκρινε την εισφορά φυσικού αερίου που σχεδιάστηκε για να βοηθήσει τη χώρα να αποτρέψει την κατάρρευση του ενεργειακού της τομέα.

  Ο Λίντνερ δήλωσε στην Bild am Sonntag ότι ανησυχεί λιγότερο για τις νομικές πτυχές του σχεδίου που έχουν προκαλέσει διαμάχες στη Γερμανία, αλλά για την οικονομική του λογική, όπως ανέφερε το Bloomberg.

  "Έχουμε μια εισφορά για το φυσικό αέριο που αυξάνει την τιμή. Αλλά χρειαζόμαστε ένα φρένο στην τιμή του φυσικού αερίου που μειώνει την τιμή", δήλωσε ο Λίντνερ.

  Είπε επίσης ότι η Γερμανία θα πρέπει να επιμείνει στο "χρεόφρενό" της, παρά το τεράστιο κόστος που προκύπτει τώρα για τη σταθεροποίηση του ενεργειακού της τομέα, συμπεριλαμβανομένης της δαπανηρής διάσωσης του εισαγωγέα φυσικού αερίου Uniper SE. 

  Η εισφορά για το φυσικό αέριο έχει γίνει ένα σημείο τριβής από τότε που προτάθηκε τον Αύγουστο από τον Robert Habeck, υπουργό Οικονομίας της Γερμανίας και μέλος των Πρασίνων. 

  Το μέτρο, το οποίο πρόκειται να τεθεί σε ισχύ την 1η Οκτωβρίου, έχει σχεδιαστεί για να αποζημιώσει τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας για την εκτίναξη των τιμών χονδρικής πώλησης ενέργειας, χρεώνοντας τους καταναλωτές με ένα τέλος.

  Το μέτρο είχε αρχικά επικριθεί για το γεγονός ότι ήταν πολύ χαλαρά καθορισμένο, επιτρέποντας σε μη επηρεαζόμενες εταιρείες να υποβάλουν αίτηση για κεφάλαια. Ο Χάμπεκ προσπάθησε να κλείσει τα παραθυράκια για να αποκλείσει όσους προσπάθησαν να το εκμεταλλευτούν.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ