Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 19-Σεπ-2022 15:58

  Σουηδία: Ο ηγέτης των Μετριοπαθών έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης

  26179272
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο ηγέτης του Κόμματος των Μετριοπαθών της Σουηδίας, Ουλφ Κρίστερσον, έλαβε εντολή να προσπαθήσει να σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση της χώρας, καθώς οι πρόσφατες εκλογές έδωσαν στο δεξιό μπλοκ την πλειοψηφία, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος του σουηδικού κοινοβουλίου.

  "Ήταν μια πολύ απλή απόφαση”, δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Άντερς Νόρλεν, προσθέτοντας ότι δεν έχει θέσει προθεσμία για τον χρόνο διάρκειας των διαβουλεύσεων, όπως μεταδίδει το Reuters.

  Οι Μετριοπαθείς, οι Σουηδοί Δημοκράτες, οι Χριστιανοδημοκράτες και οι Φιλελεύθεροι απέσπασαν 176 από τις 349 έδρες του κοινοβουλίου, ελαφρώς περισσότερες από τις 173 έδρες που κατέλαβε η κεντροαριστερά, σύμφωνα με τη σουηδική εκλογική αρχή. 

  Ο Κρίστερσον αναμένεται ότι θα προσπαθήσει να σχηματίσει κυβέρνηση μειοψηφίας, αφήνοντας ένα ή δύο δεξιά κόμματα εκτός, παρότι στηρίζεται στην υποστήριξή τους στο κοινοβούλιο. 

  Το αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών σηματοδοτεί ένα σημείο καμπής για τη σουηδική πολιτική σκηνή, δεδομένου ότι ο ακροδεξιό, αντιμεταναστευτικό κόμμα των Σουηδών Δημοκρατών, έχει την ευκαιρία να αποκτήσει επιρροή στη διαμόρφωση της κυβερνητικής πολίτικής.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ