Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 19-Αυγ-2022 19:07

  Gazprom: Ο Nord Stream 1 θα κλείσει για τρεις ημέρες στο τέλος Αυγούστου "λόγω συντήρησης"

  Gazprom: Ο Nord Stream 1 θα κλείσει για τρεις ημέρες στο τέλος Αυγούστου "λόγω συντήρησης"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 19.44

  Ο αγωγός Nord Stream 1, ο οποίος μεταφέρει το φυσικό αέριο από τη Ρωσία στην Ευρώπη, θα κλείσει από τις 31 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου για εργασίες συντήρησης, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

  Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης, οι ροές των 33 εκατ. κυβικών μέτρων την ημέρα θα επανέλθουν, πρόσθεσε η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

  Σημειώνεται ότι η πλήρης χωρητικότητα του Nord Stream 1 είναι στα 167 εκατ. κυβικά μέτρα την ημέρα.

  Το κλείσιμο θα προκαλέσει περαιτέρω διαταραχές στον εφοδιασμό της Ευρώπης με φυσικό αέριο, καθώς ο αγωγός λειτουργεί ήδη μόνο στο 20% της χωρητικότητάς του ενώ επανέρχονται στο προσκήνιο οι φόβοι ότι η Ρωσία θα μπορούσε να σταματήσει εντελώς τις προμήθειες ενόψει της χειμερινής περιόδου θέρμανσης. Η Gazprom έχει αποδώσει το γεγονός αυτό στην ανεπαρκή συντήρηση και στην καθυστέρηση της επιστροφής από την επισκευή των τουρμπίνων της Siemens που χρησιμοποιούνται στις μονάδες συμπιεστών αερίου του σταθμού συμπίεσης Portovaya. Επί του παρόντος, μόνο μία από τις πέντε τουρμπίνες λειτουργεί.

  Σημειώνεται ότι έχουν προκύψει ζητήματα με την επιστροφή μιας από τις τουρμπίνες από τον Καναδά, ο οποίος επέβαλε κυρώσεις στην Gazprom. Οι τοπικές αρχές δεν εξέδωσαν άδεια για την εξαγωγή του μέχρι τις 10 Ιουλίου και παρέδωσαν τον εξοπλισμό στη Γερμανία για να σταλεί ύστερα στη Ρωσία. Για την περαιτέρω μεταφορά του απαιτούνται άδειες από τις αρχές της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου.

  Διαβάστε ακόμα:

  * Η Μοζαμβίκη ξεκινάει τις πρώτες εξαγωγές LNG στην ιστορία της εν μέσω ενεργειακής κρίσης

  * Νέο ρεκόρ για τη γερμανική ηλεκτρική ενέργεια

  * Το μεγαλύτερο ανοδικό σερί του έτους πραγματοποιεί το ευρωπαϊκό φυσικό αέριο

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ