Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 18-Αυγ-2022 10:50

  Αντιπρόεδρος του κόμματος του Ερντογάν επιβεβαιώνει την αλλαγή κλίματος με τον Άσαντ

  Αντιπρόεδρος του κόμματος του Ερντογάν επιβεβαιώνει την αλλαγή κλίματος με τον Άσαντ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) της Τουρκίας Χαγιάτι Γιαζιτζί δήλωσε ότι οι έμμεσες σχέσεις με το συριακό καθεστώς "μπορεί να γίνουν άμεσες, σε συνδυασμό με την αύξηση της ευνοϊκής ατμόσφαιρας στο μέλλον", επιβεβαιώνοντας τις φήμες που ήθελαν τζιχαντιστικές ομάδες να αποχωρούν από τις τάξεις του εκ Τουρκίας αμειβόμενου μισθοφορικού Συριακού Εθνικού Στρατού, λόγω της αλλαγής στάσης του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο κατηγόρησαν ότι έρχεται όλο και πιο κοντά στον Μπασάρ αλ-Άσαντ.

  "Υπάρχουν πολλές πτυχές για την επίλυση προβλημάτων, αλλά ο διάλογος παραμένει η πιο σημαντική πτυχή της επίλυσης προβλημάτων στις διεθνείς σχέσεις", δήλωσε ο Γιαζιτζί στο Khabar Global. Σημείωσε ότι ο διάλογος με το συριακό καθεστώς έχει λάβει έμμεσο χαρακτήρα κατά την τελευταία περίοδο αλλά "σε πολύ συγκεκριμένο επίπεδο". Πρόσθεσε ότι αυτό το επίπεδο "ανέβηκε λίγο σήμερα και η ατμόσφαιρα που θα προκύψει από την άνοδό του στο μέλλον θα συμβάλει περισσότερο στην έξοδο από αυτό το τέλμα που υπάρχει στη Συρία εδώ και 11 χρόνια".

  Σχετικά με το ενδεχόμενο άμεσης συνάντησης μεταξύ του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του προέδρου του συριακού καθεστώτος Μπασάρ αλ Άσαντ, ο Γιαζιτζί είπε: "Δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα αν θα συμβεί ή όχι". Πρόσθεσε, "Αρχίζει από κάπου και το επίπεδο μπορεί να ανέβει όπως ελπίζω".

  Πέτρος Κράνιας

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ