Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 15-Αυγ-2022 17:06

  Οι κατασκευαστές κατοικιών λένε ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται σε "στεγαστική ύφεση"

  ΗΠΑ σημαια τουβλα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το κατασκευαστικό κλίμα στην αγορά μονοκατοικιών υποχώρησε σε αρνητικό έδαφος τον Αύγουστο στις ΗΠΑ, καθώς κατασκευαστές και αγοραστές παλεύουν με το υψηλότερο κόστος.

  Ο δείκτης της National Association of Home Builders/Wells Fargo Housing Market Index έπεσε κατά 6 μονάδες στις 49 μονάδες αυτόν τον μήνα, στην όγδοη συνεχόμενη μηνιαία πτώση του. Οτιδήποτε πάνω από το 50 θεωρείται θετικό έδαφος. Ο δείκτης δεν έχει βρεθεί σε αρνητικό έδαφος από μια πολύ σύντομη βουτιά στην αρχή της πανδημίας του κορονοϊού. Πριν από αυτό, δεν είχε βρεθεί σε αρντικό έδαφς από τον Ιούνιο του 2014.

  "Η αυστηρότερη νομισματική πολιτική της Ομοσπονδιακής Τράπεζας και το επίμονα αυξημένο κόστος κατασκευών έχουν επιφέρει ύφεση στην αγορά κατοικίας", δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος του NAHB, Robert Dietz.

  Παρά το υψηλότερο κόστος γης, εργασίας και υλικών, περίπου 1 στους 5 κατασκευαστές τον Αύγουστο ανέφερε μείωση των τιμών τον τελευταίο μήνα σε μια προσπάθεια να αυξήσει τις πωλήσεις ή να περιορίσει τις ακυρώσεις. Η μέση μείωση που αναφέρθηκε ήταν στο 5%, όπως μεταδίδειτο CNBC.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ