Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 09-Αυγ-2022 19:31

  Micron: Επενδύει 40 δισ. δολάρια για την ενίσχυση της παραγωγής ημιαγωγών στις ΗΠΑ

  Micron: Επενδύει 40 δισ. δολάρια για την ενίσχυση της παραγωγής ημιαγωγών στις ΗΠΑ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Επένδυση συνολικού ύψους 40 δισ. δολαρίων η οποία στοχεύει στην ενίσχυση του αμερικανικού τομέα παραγωγής ημιαγωγών ανακοίνωσε την Τρίτη η εταιρεία Micron Technology.

  Η επένδυση θα λάβει μάλιστα επιδότηση μέσω του "Νόμου για τους ημιαγωγούς και την επιστήμη”, τον οποίο υπέγραψε επίσης την Τρίτη ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και έχει στόχο να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα των ΗΠΑ έναντι της Κίνας στον χώρο της τεχνολογίας και ειδικότερα στον τομέα των ημιαγωγών, όπως αναφέρει το CNBC.

  Όπως ανακοίνωσε η Micron, η επένδυση θα δημιουργήσει έως και 40.000 νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων 5.000 θέσεων τεχνικών και επιχειρησιακών στελεχών υψηλών αμοιβών. 

  Παράλληλα, η Micron επεσήμανε ότι η επένδυση να ενισχύσει την παραγωγική ικανότητα της, αυξάνοντας το μερίδιο αγοράς της στην παραγωγή ημιαγωγών από το 2% που είναι σήμερα στο 10%. Η Micron αναμένεται να ξεκινήσει την παραγωγή της στις ΗΠΑ στο δεύτερο μισό της τρέχουσας δεκαετίας.

  Σημειώνεται ότι ο "Νόμος για τους ημιαγωγούς και την επιστήμη” που υπέγραψε σήμερα ο Μπάιντεν έχει στόχο να αναζωογονήσει την αμερικανική βιομηχανία ημιαγωγών και να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα των ΗΠΑ στον συγκεκριμένο τομέα. 

  Οι ΗΠΑ παράγουν σήμερα περίπου το 10% της παγκόσμιας προσφοράς ημιαγωγών, ωστόσο βασίζεται στην Ανατολική Ασία για το υπόλοιπο 75% της παγκόσμιας παραγωγής.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ