Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 05-Αυγ-2022 15:31

  ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις οι νέες θέσεις εργασίας, σε χαμηλό 50 ετών η ανεργία

  ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις οι θέσεις εργασίας τον Μάιο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η αμερικανική οικονομία πάτησε γκάζι τον Ιούλιο, προσθέτοντας πάνω από μισό εκατομμύριο θέσεις εργασίας, δίνοντας έτσι τα αναγκαία περιθώρια στην Federal Reserve να συνεχίσει τις επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων της προκειμένου να χαλιναγωγήσει τον υψηλότερο πληθωρισμό των τελευταίων 40 ετών. 

  Ειδικότερα, η αμερικανική αγορά εργασίας πρόσθεσε άλλες 528.000 θέσεις εργασίας, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για 250.000 θέσεις τον προηγούμενο μήνα σε δημοσκόπηση του Bloomberg. Παράλληλα, το υπουργείο Εργασίας αναθεώρησε ανοδικά τα στοιχεία του Ιουνίου στις 398.000 θέσεις αντί για 372.000 που είχε ανακοινώσει αρχικά.

  Η αμερικανική αγορά εργασίας επεκτείνεται πλέον για 19 διαδοχικούς μήνες. 

  Την ίδια στιγμή, ο δείκτης ανεργίας υποχώρησε σε χαμηλό πέντε δεκαετιών στο 3,5% από 3,6%. Οι αναλυτές περίμεναν ο δείκτης να παραμείνει αμετάβλητος. 

  Η ισχυρή εικόνα που εμφανίζει η αγορά εργασίας ενδεχομένως να οδηγήσει την Federal Reserve σε άλλη μια αύξηση των επιτοκίων της κατά 75 μονάδες βάσης στην επόμενη συνεδρίαση της τον Σεπτέμβριο, όπως εκτιμούν οι αναλυτές. 

  Η κεντρική τράπεζα αύξησε την προηγούμενη εβδομάδα τα επιτόκια της κατά 75 μ.β. για δεύτερη διαδοχική φορά, με τον διοικητή της Τζερόμ Πάουελ να σημειώνει ότι πλέον η Fed θα πηγαίνει από συνεδρίαση σε συνεδρίαση, εξετάζοντας τα εισερχόμενα οικονομικά στοιχεία, χωρίς να προβαίνει σε μακροπρόθεσμες προβλέψεις για την πορεία της πολιτικής της. 

  Από τον Μάρτιο τα αμερικανικά επιτόκια έχουν αυξηθεί συνολικά κατά 225 μ.β. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ