Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 02-Αυγ-2022 13:44

  Χ. Ακάρ: Νέες κατηγορίες κατά Αθήνας για "αδιαλλαξία στο Κυπριακό"

  25492698
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Η Τουρκική Δημοκρατία έχει εκπληρώσει άψογα το καθήκον της ως εγγυήτριας δύναμης στην Κύπρο και θα συνεχίσει να το κάνει και στο μέλλον", δήλωσε ο Χ. Ακάρ, κατηγορώντας παράλληλα την ελληνική πλευρά για αδιαλλαξία και "εμμονή στο status quo” ακόμα και για "διακρίσεις κατά των Τουρκοκυπρίων".

  Μιλώντας κατά τη δεξίωση για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων της "τουρκικής δημοκρατίας βόρειας κύπρου". ο Τούρκος υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι η Άγκυρα δεν έχει βρει απάντηση "σε όλες τις προτάσεις που έχουμε υποβάλει με την τδβκ εδώ και 30, 40, 50 χρόνια. Όλες οι προτάσεις για λύση που κάναμε αντιμετωπίστηκαν με αδιάλλακτη στάση και εμμένοντας στο status quo".

  Όπως πρόσθεσε χαρακτηριστικά, "προσπάθησαν να κάνουν διακρίσεις εναντίον του ντόπιου πληθυσμού των Τουρκοκυπρίων. Έκαναν κάθε προσπάθεια ώστε να μην υλοποιηθεί καμία λύση”.

  "Οι Ελληνοκύπριοι πρέπει να δουν τα γεγονότα, την τουρκική παρουσία εκεί, να αναγνωρίσουν την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της τουρκικής παρουσίας. Πρέπει επίσης να αποδεχθούν το δικαίωμά τους να ζουν με ασφάλεια και ευημερία” πρόσθεσε.

  Παράλληλα ζήτησε από τους τρίτους "να είναι αντικειμενικοί και αμερόληπτοι στο Κυπριακό" και να έχουν ισότιμη κατανόηση των γεγονότων και "να αποδεχτούν τα δικαιώματα και δίκαια των Τουρκοκυπρίων”.

  Σύμφωνα με τον Ακάρ Τουρκία και Τουρκοκύπριοι δεν επιτρέπουν την παραβίαση των δικαιωμάτων τους στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο, καλώντας άπαντες να μην θεωρούν ως αδυναμία τις "δηλώσεις μας για συνάντηση και διάλογο".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ