Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 05-Ιουλ-2022 21:05

  Ενδεχόμενο κατάρρευσης του πετρελαίου έως και τα 45 δολάρια βλέπει η Citi

  Ενδεχόμενο κατάρρευσης του πετρελαίου έως και τα 45 δολάρια βλέπει η Citi
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το πετρέλαιο θα μπορούσε να καταρρεύσει στα 65 δολάρια το βαρέλι μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, αλλά και στα 45 δολάρια μέχρι το τέλος του 2023, στην περίπτωση μιας ύφεσης που θα καταστρέψει τη ζήτηση, προειδοποίησε η Citigroup.

  Σύμφωνα με την έκθεση της Citi, η υπόθεση αυτή βασίζεται στην απουσία οποιασδήποτε παρέμβασης από τους παραγωγούς του ΟΠΕΚ+ και ενδεχόμενης μείωσης των επενδύσεων σε πετρέλαιο.

  Σημειώνεται ότι το αργό τύπου Brent, το παγκόσμιο σημείο αναφοράς της τιμής του πετρελαίου, διαπραγματευόταν την περασμένη εβδομάδα πάνω από τα 113 δολάρια το βαρέλι.

  Το outlook της Citi συγκρίνει την τρέχουσα αγορά ενέργειας με τις ενεργειακές κρίσεις της δεκαετίας του 1970, ωστόσο στην παρούσα φάση οι οικονομολόγοι της τράπεζας δεν αναμένουν ότι οι ΗΠΑ θα βυθιστούν σε ύφεση.

  "Για το πετρέλαιο, τα ιστορικά στοιχεία δείχνουν ότι η ζήτηση πετρελαίου γίνεται αρνητική μόνο στις χειρότερες παγκόσμιες υφέσεις", ανέφεραν οι αναλυτές της Citi σε χτεσινό τους σημείωμα. Αλλά όπως προσθέτουν οι ίδιοι, "οι τιμές του πετρελαίου όμως πέφτουν σε όλες τις υφέσεις στο οριακό κόστος".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ