Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 04-Ιουλ-2022 15:24

  Η Evergrande επιχειρεί να διασφαλίσει την υποστήριξη πιστωτών της κατά αγωγής εκκαθάρισης

  Evergrande: Πολύ μεγάλη για να καταρρεύσει - Μονόδρομος η αναδιάρθρωση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο κλυδωνιζόμενος κινεζικός κολοσσός των ακινήτων Evergrande επιχειρεί να διασφαλίσει την υποστήριξη ξένων πιστωτών του προκειμένου να αντικρούσει την αγωγή εκκαθάρισης που έχει υποβληθεί σε βάρος της από την Top Shine Global Ltd σε δικαστήριο του Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με πηγή που έχει γνώσει του θέματος.

  Η Evergrande, η οποία θεωρείται ότι έχει αθετήσει πληρωμές του εξωτερικού χρέους της ύψους σχεδόν 23 δισ. δολαρίων και επεξεργάζεται σχέδιο αναδιάρθρωση του συνολικού χρέους της, στοχεύει να καταθέσει στο δικαστήριο στοιχεία ότι έχει, μεταξύ άλλων, την υποστήριξη των πιστωτών της και θέλει να το επιτύχει αυτό πριν από την πρώτη ακρόαση της αγωγής εκκαθάρισης που θα πραγματοποιηθεί στις 31 Αυγούστου, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

  Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα η Top Shine Global Ltd, επενδυτής στη θυγατρική Fangchebao της Evergrande, ανακοίνωε ότι έχει καταθέσει αίτηση εκκαθάρισης της εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων καθώς η τελευταία δεν τήρησε τη συμφωνία επαναγοράς μετοχών της Fangchebao από την Top Shine.

  Η θετική εκδίκαση της αίτησης εκκαθάρισης θα μπορούσε να επηρεάσει δυσμενώς το σχέδιο αναδιάρθρωσης του χρέους της εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων, απομειώνοντας την αξία των περιουσιακών της στοιχείων στο εξωτερικό που είναι κρίσιμης σημασίας για τα συμφέροντα των υπεράκτιων πιστωτών της.

  Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, η Evergrande δεν εξετάζει επί του παρόντος το ενδεχόμενο εξωδικαστικού συμβιβασμού με την Top Shine, καθώς -όπως τονίζει- η συντριπτική πλειονότητα των πιστωτών της αντιτίθεται στην αίτηση εκκαθάρισης, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

  Η δικηγορική εταιρεία Kirkland & Ellis και η επενδυτική τράπεζα Moelis & Co, σύμβουλοι ορισμένων από τους κυριότερους πιστωτές της Evergrande, αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα, όπως και η ίδια η κινεζική εταιρεία, ενώ η Top Shine δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για σχολιασμό.

  Η αγωγή σε βάρος της Evergrande είναι η πρώτη αυτού του είδους κατά του κινεζικού κολοσσού, ο οποίος έχει συνολικό χρέος άνω των 300 δισ. δολαρίων.

  Η Evergrande, η μεγαλύτερη εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων βάσει πωλήσεων, έκανε γνωστό την προηγούμενη εβδομάδα ότι η Top Shine υπέβαλε αίτηση εκκαθάρισης για τη μη εκπλήρωση μιας οικονομικής υποχρέωσης ύψους 110 εκατ. δολαρίων, προσθέτοντας ότι θα αντικρούσει "σθεναρά” την αγωγή.

  Η κινεζική εταιρεία πρόσθεσε ακόμη ότι η αγωγή δεν θα επηρεάσει το σχέδιο αναδιάρθρωσης του εξωτερικού χρέους της, το οποίο αναμένεται να καταρτιστεί έως το τέλος Ιουλίου.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ