19:54 25/01
Μπαϊρακτάρ: Συμμετοχή της Tουρκίας σε διαγωνισμούς ερευνών για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στη Λιβύη
Οι κινήσεις αυτές εντάσσονται σε μια ευρύτερη προσπάθεια ενίσχυσης της τουρκικής παρουσίας σε ενεργειακά projects
Κι εκεί που κάποιος αναρωτιέται αν από την πλευρά της Τουρκίας μπορεί να βγει κάτι πιο εξωφρενικό από όσα έχουν ήδη ειπωθεί τις τελευταίες μέρες, αρκεί μια ματιά στα τουρκικά ΜΜΕ.
Πιθανώς, στο CNN Türk να σκέφτηκαν ότι το θέμα με τα νησιά του Αιγαίου και την αναθεώρηση της ελληνικής κυριαρχίας επ' αυτών έχει κουράσει. Όμως αντί να σταματήσουν, απλά... άλλαξαν περιοχή. Σε εκπομπή την Πέμπτη το βράδυ, στο στόχαστρο μπήκε η Κρήτη και τα επιχειρήματα ακριβώς τα ίδια με αυτά που επικαλούνται οι Τούρκοι "αναλυτές" και "καθηγητές" για τα νησιά του Αιγαίου.
Σε εκπομπή ο πρώην υπουργός Μασούμ Τουρκέρ μεταξύ άλλων λέει ότι "στην Κρήτη, σύμφωνα με τις συμφωνίες, δεν επιτρέπεται η ίδρυση βάσεων" και προχωρά καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι "όταν ιδρύονταν όμως επειδή επρόκειτο για αμερικανική βάση παραμείναμε σιωπηλοί", κάτι που οδηγεί στο επακόλουθο ότι τώρα πρέπει να δράσουν.
Πέτρος Κράνιας