Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 03-Ιουν-2022 12:43

  Ουκρανός πρέσβης: Η Τουρκία μεταξύ των χωρών που αγοράζουν το σιτάρι που κλέβει από μας η Ρωσία

  Ουκρανός πρέσβης: Η Τουρκία μεταξύ των χωρών που αγοράζουν το σιτάρι που κλέβει από μας η Ρωσία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο πρεσβευτής του Κιέβου στην Άγκυρα δήλωσε την Παρασκευή ότι η Τουρκία είναι μεταξύ των χωρών που αγοράζουν σιτηρά που έκλεψε η Ρωσία από την Ουκρανία.

  "Δεν θέλουμε να πολεμάμε για πάντα και είμαστε έτοιμοι να επιστρέψουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων", είπε ο πρεσβευτής Βασίλ Μποντνάρ, σύμφωνα με την εφημερίδα Sözcü, προσθέτοντας ότι κάλεσαν την Τουρκία να συμμετάσχει στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

  Λέγοντας πως "η Ρωσία κλέβει ξεδιάντροπα το σιτάρι της Ουκρανίας και το πουλά σε ξένες χώρες, ανάμεσά τους είναι και η Τουρκία", ο Ουκρανός πρέσβης ανακοίνωσε ότι θα καταθέσουν μήνυση κατά της κλοπής και της πώλησης σιτηρών κατόπιν συμβουλής της Τουρκίας.

  Ο Μποντνάρ είπε επίσης στους δημοσιογράφους ότι ζήτησε βοήθεια από τις τουρκικές αρχές και την Ιντερπόλ που ερευνούν ποιος εμπλέκεται στις αποστολές σιτηρών που διέρχονται από τα τουρκικά ύδατα.

  Ο Μποντνάρ είπε, "κοιτάζοντας τις εταιρείες υποδομής που έχουν καταστραφεί, αυτή θα είναι μια πραγματικά καλή ευκαιρία για τις τουρκικές εταιρείες, δυστυχώς, οι εταιρείες που συνεργάζονται με τη Ρωσία δεν θα μπορέσουν να βρουν προοπτικές στην ουκρανική αγορά".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ