Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 18-Μαϊ-2022 14:39

  Target: Μειώθηκαν στο μισό τα κέρδη, πτώση 21% της μετοχής

  Target: Μειώθηκαν στο μισό τα κέρδη, πτώση 21% της μετοχής
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Περιορίστηκαν κατά το ήμισυ τα κέρδη τριμήνου της Target Corp, με την εταιρεία να προειδοποιεί για μεγαλύτερο πλήγμα στα περιθώρια εξαιτίας της αύξησης του κοστους καυσίμων και των μεταφορικών, με τη μετοχή να υποχωρεί 21%, σε μια σαφή ένδειξη ότι οι επενδυτές δεν θεωρούν πλέον τις επιχειρήσεις λιανικής ανεπηρέαστες από τον πληθωρισμό.

  Τα αποτελέσματα έρχονται μία μόλις ημέρα αφότου η μεγαλύτερη ανταγωνιστική Walmart Inc περιέκοψε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη του έτους και η μετοχή κατέγραψε τη μεγαλύτερη πτώση από το 1987.

  "Είμαστε λιγότερο κερδοφόροι από ό,τι αναμέναμε ή σκοπεύαμε να είμαστε”, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος Brian Cornell.

  Αυτά τα κόστη συνεχίζουν να αυξάνονται σχεδόν σε ημερήσια βάση και δεν υπάρχει καμία ένδειξη αυτή τη στιγμή ότι πρόκειται να μειωθεί με την πάροδο του χρόνου.

  Η εταιρεία προέβλεψε ότι το ετήσιο λειτουργικό περιθώριο θα διαμορφωθεί στο 6% περίπου έναντι προηγουμένης εκτίμησης για 8% ή υψηλότερα, και τόνισε ότι οι αυξημένες δαπάνες για τα καύσιμα και τα μεταφορικά θα προσθέσουν στο ετήσιο κόστος 1 δισ. Δολάρια περισσότερα από ό,τι αρχικά αναμενόταν.

  Το τριμηνιαίο μεικτό περιθώριο υποχώρησε στο 25,7% από το 30% διότι η εταιρεία λιανικής υποχρεώθηκε να πουλήσει κάποια προϊόντα όπως συσκευές κουζίνας και τηλεοράσεις σε μειωμένες τιμές, λόγω της χαμηλής ζήτησης εν μέσω πιέσεων στις εφοδιαστικές αλυσίδες.

  Πολλές εταιρείες αντιμετωπίζουν τον υψηλό πληθωρισμό αυξάνοντας τις τιμές των προϊόντων τους, αλλά η Target προσπάθησε να το κάνει αυτό μόνο σε ορισμένα προϊόντα.

  "Η τιμολόγηση συνεχίζει να είναι ο τελευταίος μοχλός που θα τραβήξουμε. Ενώ δεν μας αρέσει ο αντίκτυπος στην κερδοφορία μας μακροπρόθεσμα, γνωρίζουμε ότι είναι το σωστό”, τόνισε ο οικονομικός διευθυντής.

  Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας μειώθηκαν 52% στα 1,01 δισ. Δολάρια, ενώ εάν αφαιρεθούν τα έκτακτα, η εταιρεία λιανικής κέρδισε 2,19 δολάρια ανά μετοχή, πολύ χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις για 3,92 δολάρια.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ