Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 15-Απρ-2022 10:15

  Moody's: Η Ρωσία αθέτησε πληρωμή ομολόγων

  Moody's: Η Ρωσία αθέτησε πληρωμή ομολόγων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ρωσία μπορεί να χρεοκόπησε, αφού προσπάθησε να πληρώσει τα ομόλογα της σε δολάρια με ρούβλια, εξαιτίας των δυτικών κυρώσεων για τον πόλεμο στην Ουκρανία, τόνισε η Moody’s, στην πρώτη μεγάλη αθέτηση πληρωμών σε ξένα ομόλογα της Μόσχας, ύστερα από την επανάσταση του 1917.

  Η Μόσχα προχώρησε σε μια πληρωμή στις 4 Απριλίου για δύο κρατικά ομόλογα -που έληγαν το 2022 και το 2042- με ρούβλια αντί για δολάρια που υποχρεούνταν να πληρώσει με βάση τους όρους των τίτλων.

  Η Ρωσία "επομένως μπορεί να θεωρηθεί ότι αθέτησε πληρωμή σύμφωνα με τους όρους της Moody’s, εάν δεν αλλάξει κάτι μέχρι τις 4 Μαΐου, που είναι το τέλος της περιόδου χάριτος”, ανέφερε ο οίκος αξιολόγησης.

  "Τα συμβόλαια για τα ομόλογα δεν έχουν καμία πρόβλεψη για αποπληρωμή σε άλλο νόμισμα εκτός από δολάρια”, επισημαίνεται.

  Η Moody’s δήλωσε πως ενώ κάποια ρωσικά ομόλογα σε ευρώ που εκδόθηκαν μετά το 2018 επιτρέπουν την πληρωμή σε ρούβλια υπό προϋποθέσεις, εκείνα που εκδόθηκαν πριν από το 2018 (όπως είναι και αυτά που λήγουν το 2022 και το 2042), δεν έχουν τέτοια πρόβλεψη.

  "Η θέση της Moody’s είναι ότι οι επενδυτές σαν έλαβαν τη συμβατική υπόσχεση της πληρωμής σε ξένο νόμισμα κατά την ημερομηνία λήξης της πληρωμής”, τονίζει ο οίκος.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ