Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 11-Απρ-2022 09:56

  Societe Generale: Πουλάει τη συμμετοχή της στη Rosbank και αποχωρεί από τη Ρωσία

  Société Générale: Οι 30 εισηγμένες με ταμεία που ξεχειλίζουν από ρευστότητα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Societe Generale ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει τις τραπεζικές και ασφαλιστικές της δραστηριότητες στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης της πώλησης της Rosbank.

  Η γαλλική τράπεζα δήλωσε ότι θα εκχωρήσει ολόκληρο το μερίδιο της Rosbank και της ρωσικής ασφαλιστικής θυγατρικής στην Interros Group, έναν εκ των προηγουμένων μετόχων της Rosbank.

  Η SocGen τόνισε πως η πώληση θα οδηγούσε σε διαγραφή 2 δισ. Ευρώ από την καθαρή λογιστική αξία των δραστηριοτήτων που εκποιήθηκαν, και σε έκτακτο μη ταμειακό ποσό 1,1 δισ. Ευρώ.

  Η επίπτωση της πώλησης της Rosbank και των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων στον κεφαλαιακό δείκτη της τράπεζας, αναμένεται να διαμορφωθεί στις 20 μονάδες βάσης, αν και η γαλλική τράπεζα τόνισε πως θα παραμείνει αρκετά υψηλότερα από τις εκτιμήσεις της.

  Προηγουμένως η SocGen δήλωσε πως η έκθεσή της στη Ρωσία διαμορφωνόταν στο 1,7% της συνολικής έκθεσης του ομίλου στο τέλος του προηγουμένου έτους, με τις δραστηριότητες στη Ρωσία να αποκομίζουν το 2,7% των καθαρών κερδών του 2021.

  Το μεγαλύτερο μέρος της έκθεσης αποτελείται από την έκθεση των 15,4 δισ. Ευρώ στη Rosbank.

  Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις επόμενες εβδομάδες, καθώς υπόκειται στην έγκριση των ρυθμιστικών και αντιμονοπωλιακών αρχών.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ