Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 03-Απρ-2022 15:15

  Η Ρώμη θα μπορούσε να γίνει ο πέμπτος κόμβος της Lufthansa

  Η Ρώμη θα μπορούσε να γίνει ο πέμπτος κόμβος της Lufthansa
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Lufthansa AG Carsten Spohr δήλωσε ότι η Ρώμη θα μπορούσε να γίνει ο πέμπτος κόμβος του ομίλου με την εξαγορά του νέου ιταλικού αερομεταφορέα ITA Airways, σύμφωνα με το Bloomberg.


  "Η Ιταλία είναι μια ισχυρή αγορά", δήλωσε ο Spohr σε συνέντευξή του στην Corriere della Sera που δημοσιεύθηκε την Κυριακή. "Η Ρώμη θα μπορούσε να διαδραματίσει πολύ σημαντικό ρόλο εντός της Lufthansa, ενσωματώνοντας το σύστημά μας με έναν νότιο κόμβο για τον όμιλο".

  Ο Spohr επιβεβαίωσε τη δέσμευση να συνεργαστεί με τον ναυτιλιακό κολοσσό Mediterranean Shipping Co. που ανήκει στον Ιταλό δισεκατομμυριούχο Gianluigi Aponte, για να αναλάβει την ITA, την κρατική διάδοχο της χρεοκοπημένης Alitalia SpA. Οι επίσημες διαπραγματεύσεις δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει, αφού οι δύο εταιρείες κατέθεσαν εκδήλωση ενδιαφέροντος τον Ιανουάριο.

  Η MSC είναι ο "τέλειος εταίρος" για την ITA, δήλωσε ο Spohr, προσθέτοντας ότι είναι πολύ νωρίς για να πούμε αν η Lufthansa θα επενδύσει απευθείας στην ιταλική αεροπορική εταιρεία από την αρχή ή μόνο σε μεταγενέστερο στάδιο μετά από εξαγορά από την MSC.

  "Περιμένουμε το άνοιγμα του dataroom της ITA για να αξιολογήσουμε όλες τις επιλογές", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος.

  Η Indigo Partners LLC, ο κορυφαίος μέτοχος του αερομεταφορέα χαμηλού κόστους Wizz Air Holdings Plc, και η Certares Management LLC έχουν επίσης εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ITA, σύμφωνα με την Corriere.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ