Συνεχης ενημερωση

    Σάββατο, 26-Φεβ-2022 20:20

    Γερμανία: Πράσινο φως για 1.000 αντιαρματικά και 500 Stinger στην Ουκρανία

    Γερμανία: Πράσινο φως για 1.000 αντιαρματικά και 500 Stinger στην Ουκρανία
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 20:55

    Αντιαρματικά οβιδοβόλα D-30 από το οπλοστάσιο του "Λαϊκού Στρατού" της πρώην Ανατολικής Γερμανίας θα σταλούν στην Ουκρανία μέσω Εσθονίας. Τα όπλα είχαν αρχικά πωληθεί στη Φινλανδία το 1990 και αναμένεται να παραδοθούν "το συντομότερο δυνατό" στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

    Επιπλέον, η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε απόψε την έγκριση της παράδοσης 400 αντιαρματικών ρουκετοβόλων μέσω Ολλανδίας και 14 τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού και 10.000 τόνους πυρομαχικών μέσω Πολωνίας. Απευθείας από τις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις θα αποσταλούν στην Ουκρανία ακόμη 1.000 αντιαρματικά και 500 πύραυλοι Stinger.

    Την απόφαση της κυβέρνησης χαιρέτισε και ο εκπρόσωπος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) για θέματα εξωτερικής πολιτικής Νόρμπερτ Ρέτγκεν: "Πρόκειται για μια αλλαγή πορείας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, η οποία αξίζει την πλήρη στήριξή μας. Έστω και αν πρόκειται μόνο για ένα πρώτο βήμα", έγραψε στο Twitter.

    Σύμφωνα με τη γερμανική νομοθεσία και τα συμβόλαια πώλησης οπλικών συστημάτων, ακόμη και οι αγοραστές των γερμανικών όπλων θα πρέπει να λάβουν την έγκριση του Βερολίνου πριν τα μεταπωλήσουν σε τρίτους, καθώς η Γερμανία ασκεί ιδιαίτερα περιοριστική πολιτική, απαγορεύοντας τη διάθεση γεμανικών θανατηφόρων όπλων σε περιοχές κρίσης.

    "Η ρωσική επίθεση σηματοδοτεί ένα σημείο καμπής. Είναι καθήκον μας να κάνουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου να στηρίξουμε την Ουκρανία στην άμυνά της εναντίον του στρατού εισβολής του Πούτιν. Γι' αυτό παραδίδουμε 1000 αντιαρματικά και 500 πυραύλους Stinger στους φίλους μας στην Ουκρανία", δήλωσε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς με ανάρτησή του στο Twitter.

     

     

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ