Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 16-Φεβ-2022 13:09

  Τ. Ερντογάν: Δεν θα μείνουμε σιωπηλοί για τις στρατιωτικές δραστηριότητες στα ελληνικά νησιά

  Ερντογάν: Δουλεύουμε μεθοδικά για την ενίσχυση της λίρας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Θέμα αποστρατικοποίησης των ελληνικών νησιών έθεσε εκ νέου σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, δηλώνοντας ότι χώρα του "δεν θα μείνει σιωπηλή" απέναντι στις στρατιωτικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται.

  Ειδικότερα, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ Μανώλης Κωστίδης, σε σημερινή του δήλωση σε δημοσιογράφους εν πτήσει κατά την επιστροφή του από τα Αραβικά Εμιράτα ο Ερντογάν ανέφερε:

  "Δεν είναι δυνατόν να παραμένουμε σιωπηλοί για τις στρατιωτικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται κατά παράβαση των συμφωνιών στα νησιά με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς. Άλλωστε φέραμε αυτό το θέμα στον ΟΗΕ. Θα συνεχίσουμε να το κρατάμε στην επικαιρότητα και το επόμενο διάστημα".

  Ο τούρκος πρόεδρος συνέχισε λέγοντας ότι "ως προς αυτό, ο υπουργός μας τους προειδοποίησε. Ωστόσο, εάν η Ελλάδα συνεχίσει αυτό το έργο, φυσικά, θα κάνουμε αυτήν την προειδοποίηση στο υψηλότερο επίπεδο, ό,τι χρειαστεί".

  Καταλήγοντας δε, υποστήριξε ότι "όπως γνωρίζετε, το θέμα των νησιών είναι πάντα αμφιλεγόμενο. Μπορεί να μας αναγκάσουν να φέρουμε στην επικαιρότητα να θίξουμε αυτά τα αμφιλεγόμενα ζητήματα".

  "Για το λόγο αυτό ο υπουργός μου τους προειδοποίησε σε χαμηλό επίπεδο για να μην μας αναγκάσουν να ανοίξουμε αυτά τα θέματα προς συζήτηση. Και καλά έκανε", είπε ο Τ. Ερντογάν.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ