Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 10-Φεβ-2022 20:35

  J. Bullard (St. Louis Fed): Θέλει πιο "επιθετική" αύξηση επιτοκίων, κατά 1% ως τον Ιούλιο

  J. Bullard (St. Louis Fed): Θέλει πιο "επιθετική" αύξηση επιτοκίων, κατά 1% ως τον Ιούλιο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η εκτίναξη του πληθωρισμού σε υψηλά σχεδόν 40 ετών έχει αλλάξει "δραματικά” την οπτική του προέδρου της Federal Reserve του Σεντ Λούις, James Bullard, που όπως ο ίδιος δηλώνει θέλει πλέον πιο επιθετική αντιμετώπιση από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, με αύξηση των επιτοκίων κατά 1% έως τον Ιούλιο.
   
  "Θα ήθελα αύξηση κατά 100 μονάδες βάσης μέχρι την 1η Ιουλίου”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Bullard σε συνέντευξή του στο Bloomberg News, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό που έδειξαν ότι έτρεξε με ρυθμό 7,5% στο δωδεκάμηνο έως τον Ιανουάριο. 
   
  Μέσα σε λίγα λεπτά, η άποψη του Bullard διαχύθηκε στην αγορά, με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης επιτοκίων να αποτιμούν πλέον μια αύξηση στο εύρος στόχου της Fed για το επιτόκιο, στο 1%-1,25% μέχρι το τέλος Ιουνίου, με ορισμένους οικονομολόγους να "ποντάρουν” σε ακόμη πιο επιθετική πολιτική.
   
  Δεδομένου ότι έως τον Ιούλιο μεσολαβούν μόλις τρεις συνεδριάσεις της Fed, τα σχόλια του Bullard ανοίγουν "παράθυρο” για τουλάχιστον μία αύξηση κατά μισή ποσοστιαία μονάδα μέχρι τότυε, γεγονός που θεωρείται μεγάλη κίνηση από την πλευρά της Fed καθώς δεν έχει κάνει κάτι ανάλογο σε κανέναν από τους πρόσφατους κύκλους αύξησης των επιτοκίων της.
   
  Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των επιτοκίων, στο CME Group, αποτιμούν πλέον σε ποσοστό 100% την αύξηση των επιτοκίων κατά μισή ποσοστιαία μονάδα τον Μάρτιο, από πιθανότητα 25% που έδιναν την Τετάρτη.
   
  Πριν τα σημερινά στοιχεία για τον πληθωρισμό, οι περισσότεροι οικονομολόγοι και αναλυτές εκτιμούσαν ότι η Fed θα προβεί σε σταδιακές αυξήσεις της τάξης του 0,25% κάθε φορά.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ