Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 08-Φεβ-2022 10:03

  Μαχητικά F-22 και αντιτορπιλικό από τις ΗΠΑ στον Κόλπο για την προστασία των ΗΑΕ από τις επιθέσεις των Χούτι

  Μαχητικά F-22 και αντιτορπιλικό από τις ΗΠΑ στον Κόλπο για την προστασία των ΗΑΕ από τις επιθέσεις των Χούτι
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να αναπτύξουν μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-22 της Lockheed Martin’s, καθώς και το αντιτορπιλικό USS Cole στον Αραβοπερσικό Κόλπο, προκειμένου να βοηθήσουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να δημιουργήσουν μια ασπίδα ενάντια στις επιθέσεις των σιιτών, φιλοϊρανών ανταρτών Χούτι της Υεμένης.

  Το USS Cole μεταβαίνει στην περιοχή και "θα περιπολεί στα χωρικά ύδατα των ΗΑΕ", σε συνεργασία με την αεράμυνα των Εμιράτων, προκειμένου να προστατευτεί η αραβική χώρα, τόνισε ο Αμερικανός στρατηγός Kenneth F. McKenzie, διοικητής της Κεντρικής Διοίκησης των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, μιλώντας στο εμιρατιανό κρατικό πρακτορείο WAM. "Επιπλέον, εντός της επόμενης εβδομάδας, θα φτάσει στη χώρα μοίρα μαχητικών F-22".

  Οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν Χούτι της Υεμένης, οι οποίοι ελέγχουν περίπου το 50% του εδάφους της χώρας και την πρωτεύουσά της, Σαναά, έχουν εξαπολύσει επιθέσεις με πυραύλους και drones τον τελευταίο μήνα κατά των ΗΑΕ. Τα Εμιράτα φιλοξενούν περί τις 2.000 Αμερικανούς στρατιωτικούς σε βάση στο Αμπού Ντάμπι, ενώ οι ΗΠΑ τον περασμένο μήνα εξέδωσαν ταξιδιωτική οδηγία για αποφυγή ταξιδίων στα ΗΑΕ, κυρίως λόγω του κινδύνου επιθέσεων με πυραύλους και drones από πλευράς των Υεμενιτών ανταρτών.

  Οι ΗΠΑ θα εργαστούν από κοινού με τα Εμιράτα, προκειμένου να βελτιωθούν περαιτέρω οι δυνατότητες της αεράμυνας των τελευταίων, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο στρατηγός McKenzie στο πρακτορείο WAM και τα οποία αναμεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

  "Συνεργαζόμαστε με τους εταίρους μας εδώ στην περιοχή και με τη βιομηχανία στις ΗΠΑ προκειμένου να αναπτύξουμε λύσεις που να έχουν επιτυχία απέναντι στα drones", είπε.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ