Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 22-Ιαν-2022 17:37

  Γερμανία: Εκφράζει εκ νέου αντιρρήσεις απέναντι στο σχέδιο της ΕΕ για την πυρηνική ενέργεια

  πυρηνική ενέργεια
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η τρικομματική κυβέρνηση συνασπισμού του Γερμανού καγκελάριου της Όλαφ Σολτς εξέφρασε τις αντιρρήσεις της στο σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επισήμανση των πυρηνικής ενέργειας ως ''πράσινης επένδυσης'' σε επίσημη επιστολή προς τις Βρυξέλλες, δήλωσαν κυβερνητική υπουργοί το Σάββατο, όπως μετέδωσε το Reuters.

  "Ως ομοσπονδιακή κυβέρνηση, εκφράσαμε για άλλη μια φορά με σαφήνεια την απόρριψη της ένταξης της πυρηνικής ενέργειας. Είναι επικίνδυνη και δαπανηρή", δήλωσε ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ σε κοινή δήλωση με την υπουργό Περιβάλλοντος Στέφι Λέμκε, αμφότεροι υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος των Πρασίνων.

  Στην επιστολή της προς τις Βρυξέλλες, την οποία δημοσίευσε το υπουργείο Οικονομίας στην ιστοσελίδα του, η γερμανική κυβέρνηση επεσήμανε επίσης την έλλειψη οποιωνδήποτε απαιτήσεων ασφαλείας όσον αφορά τα πυρηνικά εργοστάσια.

  "Σοβαρά ατυχήματα με μεγάλους, διασυνοριακούς και μακροπρόθεσμους κινδύνους για τον άνθρωπο και το περιβάλλον δεν μπορούν να αποκλειστούν", ανέφερε το Βερολίνο στην επιστολή του, προσθέτοντας ότι το ερώτημα για το πού θα αποθηκεύονται μακροπρόθεσμα τα ραδιενεργά απόβλητα παραμένει αναπάντητο.

  Οι Χάμπεκ και Λέμκε δήλωσαν ότι, εάν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αγνοήσει τις αντιρρήσεις της Γερμανίας και αφήσει το σχέδιο αμετάβλητο, το Βερολίνο θα πρέπει κατά τη γνώμη τους να απορρίψει το σχέδιο.

  Ωστόσο, γερμανικές κυβερνητικές πηγές δήλωσαν στο Reuters νωρίτερα αυτό το μήνα ότι τα κόμματα του συνασπισμού ήθελαν να αποφύγουν μια κλιμάκωση της διαμάχης με την ΕΕ και συμφώνησαν να απέχουν σε οποιαδήποτε επικείμενη ψηφοφορία.

  Διαβάστε επίσης:

  * Κομισιόν-Τ. Μπρετόν: Χρειάζονται επενδύσεις €500 δισ. για την πυρηνική ενέργεια στην Ευρώπη

  * Διχάζει η "οικολογική" πυρηνική ενέργεια

  * ΕΕ: Προχωρά η αναγνώριση πυρηνικής ενέργεια και αερίου ως πράσινες επενδύσεις

  * Η Γερμανία κλείνει για πάντα (;) τρία από τα τελευταία έξι πυρηνικά της εργοστάσια

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ