Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 14-Ιαν-2022 22:56

  Netflix: Αυξάνει τις τιμές των συνδρομών - Άνοδος 1,5% για τη μετοχή της

  Netflix: Αυξάνει τις τιμές των συνδρομών - Άνοδος 1,5% για τη μετοχή της
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το Netflix αυξάνει τις τιμές των συνδρομών streaming στις ΗΠΑ και στον Καναδά για δεύτερη φορά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η οποία οδήγησε σε τεράστια αύξηση των συνδρομητών της εταιρείας που ωστόσο επιβραδύνθηκε το 2021.

  Ο ιστότοπος του Netflix ενημερώθηκε με νέες τιμές την Παρασκευή. Το standard πρόγραμμα στις ΗΠΑ θα κοστίζει πλέον 15,49 δολάρια τοn μήνα, από 13,99 δολάρια. To βασικό πακέτο αυξάνεται στα 9,99 δολάρια από 8,99 δολάρια και το πακέτο Premium πηγαίνει στα 19,99 δολάρια από 17,99 δολάρια. Στον Καναδά, το standard πρόγραμμα θα αυξηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες της MarketWatch, στα 16,49 καναδικά δολάρια από 14,99.

  "Καταλαβαίνουμε ότι οι άνθρωποι έχουν περισσότερες επιλογές ψυχαγωγίας από ποτέ και δεσμευόμαστε να προσφέρουμε ακόμη καλύτερη εμπειρία για τα μέλη μας", δήλωσε εκπρόσωπος του Netflix στο Reuters, το οποίο δημοσίευσε πρώτο την είδηση. "Ενημερώνουμε τις τιμές μας ώστε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε μια μεγάλη ποικιλία ποιοτικών επιλογών ψυχαγωγίας. Όπως πάντα, προσφέρουμε μια σειρά από πακέτα, ώστε τα μέλη να μπορούν να επιλέξουν μια τιμή που ταιριάζει στον προϋπολογισμό τους". 

  Η εταιρεία, η οποία δαπάνησε 17 δισεκατομμύρια δολάρια για τον προγραμματισμό το 2021, δεν έχει αποκαλύψει πόσα σκοπεύει να δαπανήσει φέτος.

  Το Netflix αύξησε τις τιμές του επίσης τον Οκτώβριο του 2020. Η αύξηση αυτή συνέπεσε με την επιβράδυνση στους νέους συνδρομητές για το Netflix, αφού η εταιρεία πρόσθεσε περισσότερους από 25,8 εκατομμύρια νέους συνδρομητές το πρώτο εξάμηνο του 2020, όταν πρωτοεμφανίστηκε η πανδημία.

  Από τα μέσα του 2020 έως τα μέσα του 2021, το Netflix προσέλκυσε λιγότερους από 17 εκατομμύρια νέους καθαρούς συνδρομητές και λιγότερους από 1 εκατομμύριο σε καθαρή βάση στη Βόρεια Αμερική. Η εταιρεία έχει στηριχθεί στις διεθνείς αγορές για ανάπτυξη, μειώνοντας ακόμη και τις τιμές στην Ινδία, όπου ο ανταγωνισμός με την Amazon.com και την Walt Disney είναι έντονος.

  Η πρόβλεψη των στελεχών της Netflix για το τρίμηνο των διακοπών έκανε λόγο για 8,5 εκατομμύρια νέους καθαρούς συνδρομητές, αλλά ορισμένοι αναλυτές πιστεύουν ότι η πρόβλεψη αυτή ήταν υπερβολικά αισιόδοξη. Η υπηρεσία streaming αναμένεται να ανακοινώσει τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου.

  Η μετοχή της Netflix ενισχύεται στη σημερινή συνεδρίαση κατά 1,5% στα 527 δολάρια, ενώ ενδοσυνεδριακά η τιμή της ξεπέρασε και τα 530 δολάρια. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ