Τρίτη, 04-Ιαν-2022 14:36
Ισραήλ: Η 4η δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού πενταπλασιάζει τα αντισώματα
Η τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού αυξάνει τα αντισώματα κατά πέντε φορές μία εβδομάδα μετά τη χορήγησή της, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά ευρήματα της κλινικής δοκιμής που πραγματοποιείται στο Ισραήλ.
"Μία εβδομάδα μετά τη χορήγηση της τέταρτης δόσης γνωρίζουμε σε μεγάλο βαθμό ότι είναι ασφαλής", δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ από το Ιατρικό Κέντρο Sheba, το οποίο χορηγεί δεύτερες αναμνηστικές δόσεις σε μια κλινική δοκιμή στο προσωπικό του.
"Η δεύτερη είδηση: Γνωρίζουμε ότι μία εβδομάδα μετά τη χορήγηση της τέταρτης δόσης, πενταπλασιάζεται ο αριθμός αντισωμάτων στο εμβολιασμένο άτομο", πρόσθεσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ.
"Αυτό πιθανότατα σημαίνει σημαντική αύξηση της προστασίας κατά νόσησης, νοσηλείας και βαριάς νόσησης", τόνισε ο Μπένετ.