Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 26-Δεκ-2021 18:11

  ΗΠΑ: Αύξηση 8,5% στις πωλήσεις λιανικής κατά τη διάρκεια των γιορτών - Γιγαντώνεται το ηλεκτρονικό εμπόριο

  116507476
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 8,5% την φετινή εορταστική περίοδο αγορών από την 1η Νοεμβρίου έως τις 24 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με σημερινή έκθεση της Mastercard, χάρη στην αυξημένη κίνηση στα καταστήματα εν μέσω ανησυχιών για την αλυσίδα εφοδιασμού λόγω της αύξησης των κρουσμάτων, καθώς και στην εκτίναξη των πωλήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου.

  'Οπως μετέδωσε το Reuters, οι πωλήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου στις ΗΠΑ σημείωσαν άλμα 11% κατά τη φετινή εορταστική περίοδο, σύμφωνα με την έκθεση SpendingPulse της Mastercard, υπογραμμίζοντας για άλλη μια φορά τον ρόλο της πανδημίας COVID-19 στη μεταμόρφωση των αγοραστικών συνηθειών των πελατών.

  Οι πωλήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου στις γιορτές αποτέλεσαν το 20,9% των συνολικών λιανικών πωλήσεων φέτος, σημειώνοντας ότι ο τομέας συνεχίζει να σημειώνει ανάπτυξη, καθώς οι καταναλωτές απολαμβάνουν την ευκολία της περιήγησης και των αγορών στην άνεση του σπιτιού τους.

  "Οι αγοραστές ανυπομονούσαν να εξασφαλίσουν τα δώρα τους πριν από τη αυξημένη εορταστική κίνηση του λιανεμπορίου, με τις συζητήσεις γύρω από τα ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας και της προσφοράς εργασίας να στέλνουν τους καταναλωτές στο διαδίκτυο και στα καταστήματα μαζικά", ανέφερε σε δήλωσή του ο ανώτερος σύμβουλος της Mastercard, Steve Sadove.

  Τομείς όπως τα κοσμήματα και τα ηλεκτρονικά συνέχισαν να σημειώνουν αύξηση, καθώς η μείωση των δαπανών για φαγητό, ταξίδια και αναψυχή ενθάρρυνε τους αγοραστές να κάνουν άλλες αγορές. Οι πωλήσεις κοσμημάτων σημείωσαν άλμα 32% από το 2020 και οι πωλήσεις ηλεκτρονικών αυξήθηκαν κατά 16,2%, σύμφωνα με την έκθεση.

  Η έκθεση SpendingPulse παρακολουθεί τις δαπάνες συνδυάζοντας τη δραστηριότητα πωλήσεων στο δίκτυο πληρωμών της Mastercard με εκτιμήσεις για τα μετρητά και άλλες μορφές πληρωμών, αλλά δεν περιλαμβάνει τις πωλήσεις αυτοκινήτων.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ