Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 26-Δεκ-2021 10:27

  Bρετανία: Πάνω από το 60% πιστεύει ότι το Brexit πήγε άσχημα

  Μ. Βαρβιτσιώτης: Ιστορική η εμπορική συμφωνία ΕΕ - Ηνωμένου Βασιλείου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Περισσότερο από το 60% των ψηφοφόρων του Ηνωμένου Βασιλείου πιστεύουν ότι το Brexit είτε πήγε άσχημα είτε χειρότερα από το αναμενόμενο. Αυτό είναι το αποτέλεσμα έρευνας της εφημερίδας "The Observer" λίγο λιγότερο από ένα χρόνο μετά την αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την Ε.Ε, σύμφωνα με δημοσίευμα του Spiegel.

  Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου έρευνας κοινής γνώμης Opinium έδειξε επίσης ότι το 42% των Βρετανών που ψήφισαν υπέρ της αποχώρησης το 2016 είχαν αρνητική γνώμη για την μέχρι τώρα πορεία του Brexit.

  Το 26% των υποστηρικτών του Brexit είπε ότι πήγε χειρότερα από το αναμενόμενο, ενώ το 16 % όσων ψήφισαν υπέρ του Brexit δήλωσαν ότι περίμεναν τα πράγματα να πάνε άσχημα και είχαν δίκιο.


  Από αυτούς που ψήφισαν υπέρ της παραμονής στην ΕΕ, το 86% δήλωσε ότι πήγε χειρότερα ή χειρότερα από ό,τι περίμεναν.

  Συνολικά, μόνο το 14 % όσων ψήφισαν είπε ότι το Brexit πήγε καλύτερα από το αναμενόμενο. Προηγουμένως, όταν ρωτήθηκαν εάν η διαδικασία του Brexit πήγαινε καλά, οι περισσότεροι υποστηρικτές του Brexit είπαν "ναι" και οι περισσότεροι αντίπαλοι του Brexit "όχι". Αλλά τώρα, όλο και περισσότεροι υποστηρικτές του Brexit λένε επίσης ότι τα πράγματα πάνε άσχημα ή τουλάχιστον χειρότερα από ό,τι περίμεναν.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ