Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 20-Δεκ-2021 15:17

  Μόσχα: Νωρίς να εκτιμηθεί η ανταπόκριση της Δύσης στις προτάσεις μας

  Μόσχα: Νωρίς να εκτιμηθεί η ανταπόκριση της Δύσης στις προτάσεις μας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να εκτιμηθεί η ανταπόκριση της Δύσης στις προτάσεις της Ρωσίας για τις εγγυήσεις ασφαλείας, αλλά χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι πληροφορίες έρχονται από "διάφορες πηγές" σχετικά με την ετοιμότητα να συζητηθούν οι προτάσεις. Την ίδια στιγμή, δήλωσε ο Πεσκόφ, η Ρωσία εξετάζει την δική της απάντηση στην περίπτωση που το ΝΑΤΟ αναπτύξει εξοπλισμούς κοντά στα σύνορα της.

  "Προς το παρόν είναι νωρίς να εκτιμηθεί. Έχουμε ακούσει λόγια, αλλά με αναφορές σε διάφορες πηγές, για την ετοιμότητα να συζητηθούν και αυτό είναι ασφαλώς ένας θετικός παράγοντας. Αλλά ουσιαστική απάντηση προς το παρόν δεν υπάρχει και ως εκ τούτου είναι νωρίς για να γίνουν κάποιες εκτιμήσεις" δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

  Παράλληλα, ο Πεσκόφ δήλωσε ότι το Κρεμλίνο εξετάζει διάφορες εκδοχές με τις οποίες η Ρωσία θα απαντήσει στην περίπτωση που το ΝΑΤΟ αναπτύξει εξοπλισμούς κοντά στα σύνορα της.

  "Για κανέναν δεν είναι μυστικό, ότι αναμφίβολα η ανάπτυξη διαφόρων ειδών εξοπλισμών (του ΝΑΤΟ) κοντά στα σύνορα μας, οι οποίοι μπορούν να συνιστούν για μας κίνδυνο, θα απαιτήσει αντίστοιχα βήματα με σκοπό να εξισορροπηθεί η κατάσταση. Για την περίπτωση αυτή εξετάζονται τα πιο διαφορετικά σενάρια", δήλωσε ο Πεσκόφ

  Στις 17 Δεκεμβρίου το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών διαβίβασε στις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ δύο ρωσικά σχέδια για την διασφάλιση των εγγυήσεων ασφαλείας εκ μέρους των ΗΠΑ και της βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ