Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 09-Δεκ-2021 12:47

  Amazon: Πρόστιμο 1,1 δισ. ευρώ από την Ιταλία για αθέμιτο ανταγωνισμό

  Η Amazon σχεδιάζει την ανάπτυξη δικτύου πολυκαταστημάτων στις ΗΠΑ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πρόστιμο άνω του 1,1 δισ. ευρώ επέβαλε η Ιταλία στην Amazon στο πλαίσιο  αντιμονοπωλιακής έρευνας. Η ευρωπαϊκή χώρα κατηγόρησε την Amazon για "επιβλαβείς" πρακτικές και κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της στην αγορά  ηλεκτρονικού εμπορίου, μετέδωσε το Bloomberg.

  Ο τεχνολογικός γίγαντας έχει επεκτείνει τις υπηρεσίες μεταφοράς στην Ευρώπη, με στόχο να πείσει τις τοπικές επιχειρήσεις να ξεκινήσουν τις δικές τους εταιρείες μεταφορών φορτηγών, για να μεταφέρουν αποκλειστικά φορτία για την εταιρεία.

  Σύμφωνα με την ιταλική ρυθμιστική αρχή ανταγωνισμού, η Amazon συνδύασε μάλιστα αποκλειστικές παροχές με τη χρήση των δικών της logistics.

  "Η Amazon κατέχει δεσπόζουσα θέση στην ιταλική αγορά για υπηρεσίες διαμεσολάβησης σε αγορές, την οποία αξιοποίησε για να ευνοήσει την υιοθέτηση της δικής της υπηρεσίας logistics", ανέφερε η ιταλική ρυθμιστική αρχή ανταγωνισμού σε ανακοίνωσή της την Πέμπτη.

  "Διαφωνούμε έντονα με την απόφαση της ιταλικής Αρχής Ανταγωνισμού και θα ασκήσουμε έφεση", ανέφερε η Amazon σε ανακοίνωσή της. "Το προτεινόμενο πρόστιμο και τα διορθωτικά μέτρα είναι αδικαιολόγητα και δυσανάλογα".

  Αξίζει να σημειωθεί πως τον προηγούμενο μήνα η Amazon έχασε μία δίκη με την οποία αξίωνε να εμποδίσει την ΕΕ και την Ιταλία να διεξάγουν παράλληλες αντιμονοπωλιακές έρευνες σχετικά με τις ανησυχίες για τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία αντιμετωπίζει τους πωλητές στην πλατφόρμα της.

  Κατά την άποψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ορισμένες εμπορικές πρακτικές της Amazon θα μπορούσαν να ευνοήσουν τεχνητά τις δικές της προσφορές λιανικής πωλήσεως καθώς και τις προσφορές των πωλητών της δικής της πλατφόρμας πωλήσεων οι οποίοι χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες υλικοτεχνικής υποστηρίξεως και παραδόσεως της Amazon.

  Διαβάστε επίσης:

  * Προβλήματα της AWS "έριξαν" εφαρμογές της Amazon, ενώ επηρέασαν Disney+, Netflix, Robinhood και Coinbase

  * Τι σημαίνει για την Ελλάδα η απόφαση της Amazon Web Services για την εγκατάσταση Τοπικής Ζώνης

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ